Izvor: Promo | Petak, 22.10.2021.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mobile device management za efikasne poslovne procese

(Foto: A1 Promo)
Ubrzana digitalizacija je neophodna u svim sferama društva, a to se posebno odnosi na poslovanje gde je primena modernih tehnologija postala neophodna. Počinjanje novog biznisa, kao i održavanje i unapređenje postojećeg, zahteva ubrzanu digitalizaciju, uz redovno korišćenje savremenih softverskih rešenja.

Takozvani MDM, odnosno Mobile device management, jedno je od najsavremenijih rešenja za efikasnije poslovne procese. Zahvaljujući MDM-u korisnik može da upravlja mobilnim uređajima kao što su pametni telefoni i tablet računari. Time se višestruko efikasnije raspoređuju vreme, resursi, povećava sigurnost i olakšava organizacija različitih poslovnih procesa – od proizvodnje, logistike i distribucije, pa sve do prodaje, interne komunikacije, odnosa sa klijentima i poslovnim partnerima.

Kao jedan od regionalnih lidera u razvijanju end to end rešenja prema potrebama korisnika, A1 Srbija je u saradnji sa kompanijom Samsung usavršio novi proizvod – Samsung Knox, MDM platformsko rešenje kojim se lako i brzo upravlja i koordiniše svim pametnim uređajima kompanije, poput telefona ili tableta. To je skup funkcionalnosti koje mogu da se koriste u različitim industrijama i da se u svakoj prilagode specifičnim potrebama.

Na primer, ukoliko su potrebni jednostavna i brza instalacija softvera kao što su mobilne aplikacije za zaposlene, daljinska (remote) konfiguracija i pravovremeno ažuriranje tih softvera, neprestan rad aplikacija i sigurnost i bezbednost samih uređaja koje koriste vaši zaposleni ili partneri, Samsung Knox će upravo to omogućiti. To u praksi znači centralizovani nadzor svih mobilnih uređaja, što će posebno obradovati IT administratore kojima će umnogome olakšati i ubrzati svakodnevni posao.

Korišćenje Samsung Knox-a nudi brojne prednosti u poslovanju: jedinstveno podešavanje i konfigurisanje uređaja, ažuriranje softvera, brz pristup korporativnim smernicama, daljinsku kontrolu uređaja, bolju sigurnosnu zaštitu, zabranu pristupa neželjenim sadržajima i mnoge druge funkcije. Sve to omogućava brže komuniciranje unutar poslovne hijerarhije, smanjuje troškove, štedi vreme i ubrzava obavljanje kompleksnih zadataka, nezavisno od industrije u kojoj se koristi. Važno je naglasiti da MDM ne zalazi u privatnost korisnika i strogo razdvaja kompanijske podatke od ličnih.

Pošto je Samsung Knox platforma koja čini skup različitih digitalnih softverskih rešenja koja imaju drugačije funkcije, tako kompanije mogu da biraju ono rešenje koje će im biti primarno i najbolje se uklapa u njihov poslovni model i strategiju. Uz pomoć Samsung Knox-a imaćete mogućnost da vašim IT administratorima napravite idealno radno okruženje.


Use case

Jedan od primera koji najbolje oslikava praktičnost upotrebe ovog proizvoda je rešenje koje je A1 Srbija razvila zajedno sa kompanijom Kov Technology kreirala za popularnu aplikaciju Vozzi. Aplikacija omogućava umrežavanje vlasnika automobila i servisera i tako nudi efikasnu asistenciju prilikom nezgoda na putu.

Ukoliko se dogodi kvar ili nezgoda automobilom potrebno je da se povežete na aplikaciju i da dalje ona izvrši očitavanje Vaše lokacije, dopusti vam odabir usluge, i poveže sa najbližim serviserom. Potom postoji mogućnost da vidite predviđeno vreme dolaska pomoći, realno kretanje servisera na mapi, kao i kontakt sa serviserom. Ovakav idealan scenario je bilo teško obezbediti, jer su u stand by režimu uređaji prijavljivali neaktivnu lokaciju i nisu se javljali prilikom upita.

- Dva glavna pitanja sa kojima smo se suočavali jesu: kako održati status mreže partnera na taj način da je svaki naš partner dostupan 99.99% svog raspoloživog vremena i kako da sistem uvek poseduje najsvežiju lokaciju svakog od partnera? Ovakva usluga zahteva da uređaji servisera budu stalno dostupni kako bi pokazivali aktivnu lokaciju, a uz pomoć lake konfigurabilnosti i skalabilnosti Samsung Knox rešenja ovaj problem postao je prošlost – rekao je Vladimir Šijaković, CEO kompanije Kov Technology,

Korišćenjem Samsung Knox rešenja, olakšano je pronalaženje tačne lokacije servisera, kao i jednostavno komuniciranje, korišćenje i plaćanje usluge pomoći, zbog čega ovu vrstu usluge već hiljade vozača širom zemlje svakodnevno koristi.

- Efikasnost aplikacije podignuta je na 99,99 odsto, a posledično je poraslo i zadovoljstvo poslovnih klijenata i krajnjih korisnika - zaključuje Šijaković.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE