NavMenu

Radojičić: Tiršova 2 biće završena do 2024. godine

Izvor: eKapija Petak, 22.10.2021. 09:51
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da veruje da će izgradnja dečje klinike Tiršova 2 biti završena do 2024. godine, na stogodišnjicu osnivanja pedijatrije u Beogradu.

– Radovi prve faze izgradnje ove nove dečje bolnice, čija je vrednost 6,2 mil EUR, počeli su i trajaće narednih 210 dana. Oni su, pre svega, bazirani na iskopavanju temeljne jame u sklopu Kliničkog centra Srbije i izgradnji pristupne saobraćajnice ka auto-putu – precizirao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik je za TV Pink podsetio da se 1989. godine rodila ideja o izgradnji Tiršove 2 i da su se tada nadležni saglasili o tome da je jedna takva klinika potrebna Beogradu, Srbiji i staroj Jugoslaviji.

– Kompleks će obuhvatiti više od 60.000 metara kvadratnih, od kojih je 30.000 kvadrata predviđeno za medicinski prostor sa osam najsavremenijih operacionih sala i 36 kreveta intenzivne nege. Kompleks je projektovan za ukupno 286 bolničkih kreveta koji će biti raspoređeni u 154 sobe. Takođe je predviđena i izgradnja garaže sa više od 520 parking mesta – precizirao je Radojičić.


Gradonačelnik je ukazao da će blizina auto-puta i Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj ulici omogućiti brz transport beba i dece do dečje klinike u podnožju Deligradske ulice.

– Celokupni koncept nove klinike je da su deca i porodica u centru pažnje, s ciljem da se dete što pre izleči i što manje vremena provede u bolnici – istakao je Radojičić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.