NavMenu

Počeli radovi na revitalizaciji centralnog parka u Vrnjačkoj Banji - 15 miliona dinara za hortikulturno uređenje u francuskom stilu

Izvor: eKapija Utorak, 19.10.2021. 15:25
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/DMZ001)
U toku su radovi na realizaciji projekta "Revitalizacija spomenika prirode – Parkovi Vrnjačke Banje" . Projekat obuhvata kompletnu obnovu pejzažne hortikulture modernim oblikovanim formama biljaka koje su proizvedene po najvišim ekološkim standardima (EMAS standardi – organskim bio standardima).

Radove na revitalizaciji Centralnog banjskog parka koje izvodi JKP Banjsko zelenilo i čistoća, u pratnji saradnika, obišli su predsednik opštine, Boban Đurović i predsednik Skupštine opštine, Ivan Radović.

Predsednik opštine je naglasio da pri obnovi neće biti narušen koncept Centralnog banjskog parka, niti će biti posečeno ijedno stablo.

- Ovim pristupom imamo sada dosta zimzelenog šiblja, dosta formi koje su po EU standardima, a koje nisu prisutne ni u Srbiji, niti u regionu - istakao je Đurović i ukazao da će sve ove forme biti popunjene sezonskim cvećem, navedeno je u saopštenju objavljenom na internet stranici Opštine.

Cilj projekta vrednog gotovo 15 miliona dinara, koji finansiraju Opština Vrnjačka Banja i Ministarstvo zaštitne životne sredine, je zaštita parkovskog zelenila, unapređenje postojećeg biljnog fonda i očuvanje biodiverziteta, uz zadržavanje forme francuskog stila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.