NavMenu

U rekonstrukciju Zemunske gimnazije uloženo 4,5 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 17.10.2021. 11:02
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Zemunska gimnazija – Velika Realka, posle obimne rekonstrukcije u koju je uloženo 4,5 mil EUR (489 miliona dinara), postala je jedna od najmodernijih prosvetnih ustanova u Srbiji i regionu sa 6.500 kvadrata opremljenih u skladu sa najvišim svetskim standardima, navedeno je na sajtu Predsednika Srbije.

Renovirani su kabineti za hemiju i biologiju, sala za fizičko sa dijagnostičkim zdravstvenim centrom, sala za gimnastiku, svečana sala, računarski centar, zbornica, pri čemu se strogo vodilo računa da se u najvećoj mogućoj meri očuvaju stil i prvobitni arhitektonski plan.

- Zemunska gimnazija je jedan od simbola, ne samo Zemuna, već i Beograda i Srbije. Sve se promenilo, danas izgleda fenomenalno. U Zemunskoj gimnaziji proveo sam divne četiri godine. Srećan sam što je sve temeljno urađeno, da deca i profesori budu zadovoljni - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je obišao rekonstruisanu zgradu proglašenu i za spomenik kulture.

Dodao je i da je Gimnazija dobila i 1.000 kvadrata u kojima je biblioteka sa 35.000 naslova, kao i stomatološku ordinaciju i razne vrste radionica.

On je istakao da u Srbiji danas u 101 opštini imamo 180 potpuno renovinarih škola, te da je država samo u prosvetne ustanove uložila 200 mil EUR.

Direktor gimnazije, Miloš Bjelanović, naglasio je da Gimnazija ima 1.300 učenika koji su raspoređeni u 48 odeljenja na četiri smera, kao i da je svim učenicima i profesorima na raspolaganju je najsavremenija oprema za nastavu.

- Zadržane su table kao osnovno sredstvo za nastavu, uz njih su u svaku učionicu dodati multifunkcionalni projektori, svaki učenički prostor imaće pametne table koje profesorima omogćavaju da na najbolji i najsavremeniji način iskoriste materijal sa interneta i tako poboljšaju kvalitet nastave i ishode koji će učenici pokazati na kraju školske godine - rekao je direktor.

Zemunska gimnazija osnovana je 1858. godine i u njoj je do danas maturiralo preko 40.000 đaka, od kojih su mnogi postali poznati naučnici, diplomate i umetnici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.