NavMenu

Ažuriranje portfolija CTP-a: Očekuje se ubrzana kompresija prinosa do kraja 2021. nakon procene za treći kvartal

Izvor: Promo Petak, 15.10.2021. 09:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Saklakova/shutterstock.com)Ilustracija
Spoljnji procenitelj CTP-a, Cushman & Wakefield, ažurirao je imovinu koja donosi prihode CTP-a u okviru razvojnih procena za treći kvartal 2021. godine. Ove procene ukazuju na kompresiju materijanih prinosa u odnosu na bruto prinos procene od 6,8% na kraju 2020. godine.

CTP sada očekuje da će kompresija prinosa do kraja 2021. na celom portfoliju najverovatnije preći 50 bps. Doći će do pozitivnog uticaja na vrednovanje portfolija CTP-ove imovine koja donosi prihode do kraja 2021. godine.

Tekuće građevinske i akvizicijske aktivnosti verovatno će rezultirati time da će CTP u svom portfoliju imati više od 7,7 miliona kvadratnih metara, uključujući 390.000 kvadratnih metara za kompaniju DEKA, do kraja 2021. godine

- Povećanje obima transakcija i propratno ubrzavanje kompresije prinosa u logistici/lakim industrijskim nekretninama na tržištima centralne i istočne Evrope jasno su bili vidljivi u našem portfoliju u trećem kvartalu. Ovaj širi tržišni trend će imati značajan pozitivan uticaj na naše procene. Iako ćemo samo formalizirati naš postupak procene za finansijske izveštaje za celu 2021. godinu, trenutni materijalni dokazi o cenama takvi su da pružamo smernice za izveštavanje na tržištima kapitala – rekao je Ričard Vilkinson, zamenik izvršnog direktora i finansijski direktor grupe CTP.
(Foto: CTP)
O kompaniji CTP N.V.

CTP je jedna od pet vodećih kompanija za razvoj i upravljanje industrijskim nekretninama u Europi i najveća u centralnoj i istočnoj Evropi, sa preko 6,6 miliona m² logističkog prostora i poslovanjem u devet zemalja. Cilj kompanije je da proširi svoj portfolio na 10 miliona m² do kraja 2023. Kako ceo portfolio kompanije ima BREEAM sertifikate, CTP zauzima poziciju najodrživije kompanije za razvoj nekretnina u regionu i na putu je da ove godine dosegne karbonsku neutralnost. Krajem marta 2021. godine, CTP je uključen u berzu Euronext Amsterdam.

Ograničavanje od odgovornosti:

Ovaj dokument i informacije sadržane u njemu ne predstavljaju ponudu za prodaju ili traženje ponude za kupovinu bilo koje hartije od vrednosti, robe ili instrumenta ili povezanog proizvoda, niti predstavljaju ponudu ili obavezu pozajmljivanja, sindikovanja ili dogovoranja finansiranja, osiguranja ili kupovine, niti delovanja u svojstvu agenta, savetnika ili u bilo kojem drugom svojstvu u donosu na bilo koju transakciju, niti ulaganja kapitala, ili učešća u bilo kojoj strategiji trgovanja, i ne predstavlja pravni, regulatorni, računovodstveni ili porezni savet primaocu. Svaku odluku o kupovini hartija od vrednosti trebalo bi doneti isključivo na osnovu podataka sadržanih u memorandumu o ponudi (ili ekvivalentnom dokumentu o objavljivanju) koji je sastavljen u vezi s ponudom hartija od vrednosti. Ovaj dokument ne čini i ne sme se smatrati bilo kakvim oblikom finansijskog mišljenja ili preporuke od strane nas ili bilo koje od naših podružnica.

Ovaj dokument sadrži izjave koje se odnose na budućnost. Sve izjave osim izjava o istorijskim činjenicama u ovom dokumentu su izjave o budućnosti. Izjave vezane za budućnost daju trenutna očekivanja i projekcije kompanije CTP N.V. ("Društvo") koje se odnose na njeno finansijsko stanje, rezultate poslovanja, planove, ciljeve, buduće performanse i poslovanje. Ove izjave mogu uključivati, bez ograničenja, sve izjave kojima prethodi, iza njih slede ili uključuju reči poput "targetirati", "smatrati", "očekivati", "ciljati", "nameravati", "može", "predvideti", "proceniti", "plan", "projekat", "hoće", "može imati", "verovatno", "trebalo bi", "bi", "moglo bi" i druge reči i pojmovi sličnog značenja ili njihove negacije. Takve izjave o budućnosti uključuju poznate i nepoznate rizike, neizvesnosti i druge važne činioce na koje Društvo ne može uticati, a koji bi mogli uzrokovati da se stvarni rezultati, učinci ili postignuća Društva bitno razlikuju od očekivanih rezultata, učinaka ili postignuća izraženih ili impliciranih takvim izjavama koje se odnose na budućnost. Takve izjave o budućnosti zasnivaju se na brojnim pretpostavkama o sadašnjim i budućim poslovnim strategijama Društva i okruženju u kojem će poslovati.

Nikakvo izlaganje, jemstvo ili obaveza, izričito ili implicitno, ne daje se i ne treba da se oslanja na poštenje, preciznost, potpunost ili tačnost ovog dokumenta ili mišljenja sadržanih u njemu. Ovaj dokument nije nezavisno verifikovan i neće se ažurirati. Ovaj dokument, uključujući, ali se ne ograničavajući se na izjave o budućnosti, primenjuje se samo od datuma objavljivanja ovog dokumenta i nema nameru da da nikakva jemstva po pitanju budućih rezultata. Društvo se izričito odriče svake obaveze ili poduhvata širenja bilo kakvih ažuriranja ili izmena ovog dokumenta, uključujući sve finansijske podatke ili izveštaje o budućnosti, te neće javno izdati bilo kakve izmene ovog dokumenta koje bi mogle proizaći iz bilo koje promene u očekivanjima, bilo kakve promjene u događajima, uslovima ili okolnostima na kojima se temelje ove izjave o budućnosti, ili drugih događaja ili okolnosti nastalih nakon datuma objavljivanja ovog dokumenta. Tržišni podaci korišćeni u ovom dokumentu koji se ne pripisuju određenom izvoru procene su Društva i nisu nezavisno provereni. Iako je Društvo nastojalo da da tačnu i potpunu sliku o Društvu, ni Društvo ni bilo koje drugo lice ne mogu se smatrati odgovornim za bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje vrste koja direktno ili indirektno proizlaze iz korišćenja ovih podataka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.