NavMenu

Kompanija NIS jedina dostavila ponudu za privatizaciju Petrohemije

Izvor: eKapija Utorak, 12.10.2021. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ekipaj/shutterstock.com)Ilustracija
Na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP-Petrohemija Pančevo pristigla je jedna prijava, koji je dostavila kompanija NIS, saopštlo je Ministrastvo privrede.


Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 mil EUR postaje vlasnik najviše 90% udela.

- Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva, koju je imenovala Vlada Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka Vladi na odlučivanje - navodi se.


Još tada su ekonomisti upozoravali da je izbor strateškog partnera jedini spas za Petrohemiju jer država nema kapiceta da ovu fabriku uvede u tokove pozitivnog poslovanja, a čak su postojali i predlozi da ruski investitor preuzme čitavu fabriku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.