NavMenu

Maksimalna cena pšenice kao u avgustu 2012. godine: 28,5 dinara

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 11.10.2021. 09:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / klaber)Ilustracija
Prošle nedelje rasle su cene svih primarnih poljoprivrednih proizvoda a najviše je, za 6,68%, porasla cena pšenice, saopštila je Produktna berza.

Sa cenom od 28,5 dinara bez PDV-a na paritetu FCA za kilogram pšenica je dostigla svoj cenovni maksimum u tekućoj ekonomskoj godini, odnosno od žetve. Ovako visok cenovni nivo pšenice je poslednji put zabeležen u avgustu 2012. godine.

Za kukuruzom je prošle nedelje bila pojačana tražnja a ugovori su zaključeni u cenovnom rasponu od 25 din/kg do 26,2 din/kg bez PDV-a. Ponderisana cena iznosila je 25,85 din/kg bez PDV-a, što je rast od 2,19%.

Kupoprodajni ugovori za soju su zaključeni u cenovnom opsegu od 76 do 77 din/kg bez PDV-a. Prosečna cena trgovanja za ovu uljaricu je iznosila 76,63 din/kg bez PDV-a, što je rast od 0,94%.

Suncokretom se trgovalo po ceni od 59,5 din/kg do 59,7 din/kg bez PDV-a, a cena je veća za 0,22 posto u odnosu na prethodnu nedelju.

Ukupan promet je Produktne berze iznosio 5.218 tona robe, što je uvećanje od 137%, dok je finansijska vrednost iznosila 186,1 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.