NavMenu

TOGG, prvi turski električni terenac koji sa jednim punjenjem može da pređe 500 kilometara

Izvor: Telegraf Nedelja, 10.10.2021. 18:27
Komentari
Podeli
(Foto: CHUTTERSNAP/Unsplash)
TOGG garantuje da će automobil imati autonomiju od 500 kilometara sa jednim punjenjem baterija i da će punjenje do 80% kapaciteta trajati samo pola sata.

Testiranje prototipa prvog turskog automobila na električni pogon - TOGG, napreduje u skladu sa planovima. Uprava TOGG-a, odnosno turske Inicijativne grupe za automobile, objavila je da su obavljena aerodinamička i aeroakustička testiranja vozila.

- Procesi testiranja prototipa našeg vozila napreduju u skladu sa planovima. Obavljena su sva aerodinamička i aeroakustička ispitivanja TOGG-a - navela je kompanija, uz objavljivanje fotografije svog automobila.

Električni terenac, o kome su nemački mediji pisali kao budućem "velikom izazovu i konkurenciju automobilima u svojoj klasi, među kojima su modeli Tesle i Volkswagena", sa proizvodnih traka će početi da silazi u poslednjem kvartalu 2022. godine.

Planirana je godišnja proizvodnja od 175.000 vozila, za šta će biti angažovano 4.300 radnika, prenosi Anadolija.

TOGG garantuje da će automobil sa jednim punjenjem baterije moći da pređe više od 500 kilometara, kao i da će punjenje baterije do 80% trajati samo pola sata. Takođe, turski proizvođač ističe da će se njegovi terenci prodavati po "konkurentnoj ceni".

Na početku proizvodnje domaći udeo će iznositi 51%, a plan je da do 2025. godine taj procenat dostigne 68%. Do 2030. godine planirana je proizvodnja električnih, ali i sa njima povezanih pet različitih modela automobila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.