NavMenu

Nedimović najavio 700 novih traktora za voćare i povrtare

Izvor: Tanjug Subota, 09.10.2021. 11:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandra Kekić)Ilustracija
"Očekujem da će voćari i povrtari nabaviti bar 700 novih traktora iz konkursa Svetske banke za dodelu sredstava namenjenih kupovini traktora i mehanizacije u ovoim granama poljorivrede", izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

On je tokom obilaska gazdinstva Dmitra Rodića u selu Kupinik kod Plandišta rekao da je veoma zadovoljan, jer je na konkurs Svetske banke stigao veliki broj prijava zaiteresovanih poljoprivrednika.

Nedimović je gadinstvo porodice Rodić, koje se bavi proizvodnjom lešnika, posetio sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Čedomirom Božićem i predsednikikom Opštine Plandište Jovanom Repcom.

- Ljudi imaju različite mogućnosti ukoliko podižu zasade lešnika do pet hektara, pa i preko pet hektara, da konkurišu za nacionalne mere ili iz IPARD-a, da dobiju pare za navodnjavanje, sadni materijal ili eventualno za protivgrađu zaštitu - rekao je Nedimović.

Pokrajinski sekretar Božić je rekao da je sa predsednikom opštine Repcem dogovorio formiranje zajedničkog tima Sekretarijata i lokalne smaouprave u Plandištu koji bi pomagao poljoprivrednicima u pripremi dokumentacije za pokrajinske konkurse.

- Jako je bitno istaći da je Opština Plandište ove godine od Sekretarijata dobila 29 miliona dinara za vodovodnu mrežu i sedam milion a dinara za uređenje kanalske mreže - rekao je Božić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.