NavMenu

Rukovodstvo i sindikati Pošte Srbije dogovorili povećanje plata zaposlenima

Izvor: eKapija Petak, 08.10.2021. 14:11
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Rukovodstvo JP Pošta Srbije danas je, u okviru kontinuirane saradnje i dijaloga, razgovaralo sa predstavnicima sindikata o temama od značaja za materijalni položaj zaposlenih i poslovanje Preduzeća, s posebnim fokusom na povećanje zarada, razvojne projekte i digitalizaciju poslovanja Pošte Srbije.

Tokom razgovora, konstatovano je da će po završetku devetomesečnog obračuna, a na osnovu ostvarenog prihoda i studije izvodljivosti, rukovodstvo predložiti finansijski plan za 2022. godinu, koji će predvideti i rast zarada zaposlenih, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Pošte Srbije.

U ovom trenutku, izvesno je da bi povećanje plata u Pošti Srbije trebalo da se kreće u okvirima povećanja neto novčane mase za zarade od najmanje 9,7%, koje je Vlada Srbije predvidela.

- Rukovodstvo Pošte Srbije kontinuirano radi na ostvarenju glavnog cilja koji smo zacrtali na početku svog mandata – a to je da Pošta bude najbolja kompanija u Srbiji. Rezultati koje smo postigli u proteklih sedam meseci govore da idemo u dobrom pravcu. Već do kraja godine nas očekuju nova dostavna vozila i nove uniforme za zaposlene, a planirano povećanje zarada doprineće poboljšanju materijalnog položaja naših zaposlenih. Takođe, intenzivno radimo na realizaciji strateških planova, pa nas očekuju i digitalizacija poštanskih usluga i servisa, kao i reorganizacija poslovanja u cilju razvoja Pošte Srbije, poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih i podizanja kvaliteta usluge za građane i privredu Srbije - izjavio je Zoran Đorđević.

Današnjem sastanku sa rukovodstvom Pošte Srbije prisustvovali su predstavnici Sindikata PTT Srbije, Samostalnog sindikata poštanskih radnika i Sindikata Solidarnost Pošte Srbije. Sledeći sastanak dogovoren je nakon usvajanja devetomesečnog izveštaja, a pre donošenja plana poslovanja za 2022. godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.