NavMenu

Otvorena kuća srpske privrede na Expo 2020 Dubai (VIDEO)

Izvor: eKapija Nedelja, 03.10.2021. 11:54
Komentari
Podeli
(Foto: Mirko Radonjić)
Poslovni centar Srbije (Serbia Business Hub Dubai) na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai svečano je otvorio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, visokih zvaničnika UAE, predstavnika srpskih i međunarodnih kompanija, instituta i organizacija.

Čadež je na otvaranju Biznis haba Privredne komore Srbije poručio da je poslovni centar "dom srpske privrede u Dubaiju" tokom trajanja Svetske izložbe i pozvao mala i srednja preduzeća da učestvuju na Expo 2020 Dubai.

- Sledećih šest meseci ovde će boraviti više od hiljadu kompanija iz Srbije. Tim Privredne komore Srbije je 24 sata na raspolaganju privrednicima kako bi došli do novih poslova - rekao je Čadež.

Predsednik PKS je ukazao da nema puno zemalja koje imaju ovako logistički i tehnički opremljen poslovni hab za svoje privrednike, koji je besplatan za korišćenje, kao i čarter letovi i organizacija prezentacija i poslovnih sastanaka sa potencijalnim partnerima u Dubaiju.

- Nije Expo Dubai samo za velike. Expo Dubai je za sve. Dođite, mi ćemo vam pomoći da napravite posao - poručio je Čadež.

Na Svetsku izložbu je doputovalo prvih stotinu privrednika i predstavnika instituta i organizacija iz Srbije, pred kojima su važni sastanci sa kompanijama iz celog sveta, Švajcarske, Luksemburga, Slovenije, Amerike, Emirata, naveo je Čadež.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je formiranje Biznis haba i istakao da je važna logistička podrška koju će privrednici dobiti kako bi sklapali nove poslovne i prijateljske veze, a u cilju jačanja srpske privrede.

Kalifa Al Zafin (Khalifa Suhail Al Zaffin), predsedavajući Slobodne zone Dubai South uručio je predsedniku PKS sertifikat za rad srpskog Biznis haba. Privrednici će u srpskom multifunkcionalnom poslovnom prostoru od 500 m2 imati kompletnu tehničku, logističku i komunikacionu podršku tokom učešća na Expou. Prostor i usluge biznis haba biće besplatni za privrednike iz Srbije, kao i za kompanije naših ljudi koji žive i rade u UAE i Zalivu.

U poslovnom sedištu srpske privrede tokom Izložbe održavaće se kompanijske i sektorske prezentacije, investicioni forumi, paneli, B2B razgovori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.