NavMenu

Prodaje se imovina fabrike testa Fidelinka iz Subotice

Izvor: RTV Nedelja, 03.10.2021. 10:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Eugenia Lucasenc/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine fabrike testa Fidelinka iz Subotice.

Kako se navodi u oglasu, predmet prodaje je pokretna imovina - oprema za proizvodnju testenine od koje kao najvažniju izdvajaju liniju za proizvodnju motane testenine (fide, rezanca), linije za proizvodnju kratke testenine (spirale, makarone, školjke i sl.).

Linije su opremljene sopstvenim silos ćelijama za osnovnu sirovinu, sa sklopom sita za prosejavanje i fluid transportom. Ostalu opremu čine pomoćne mašine u funkciji proizvodnje testenine, kancelarijska oprema i drugo.

Početna cena ponuđene imovine iznosi nešto više od 21 milion dinara - 21.220.593,60. Javno nadmetanje zakazano je za 5. novembar, a u pitanju je drugo ovogodišnje nadmetanje nakon što je ista imovina prvi put oglašena juna ova godine, po ceni od nešto preko 53 miliona dinara.

Fabrika testa Fidelinka, kao deo Kompanije Fidelinka, u stečaju je duže od deset godina.

Tokom tog perioda mašine i opremu iznajmljivali su Agroposlovi, odnosno Agrohab, koji po poslednjem izveštaju Fidelinki duguju više od 20 miliona dinara.

Agroposlovi su u stečaju dok je Agrohab u likvidaciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.