NavMenu

Nova pluća Beograda - Na 74 hektara u 5 gradskih opština biće posađena šumska stabla

Izvor: eKapija Petak, 01.10.2021. 14:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sunny Forest/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Beograd u narednom periodu planira ozelenjavanje prestonice pošumljavanjem parcela koje se nalaze na gradskim opštinama Zemun, Palilula, Zvezdara, Voždovac i Čukarica.

Pošumljavanje se vrši u skladu sa Stregijom koja je usvojena 2011. godine, a Grad je već raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije u skladu sa Planom generalne regulacije zelenih površina.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, ukupna površina koja će biti pošumljena na pomenutih 5 gradskih opština biće oko 74,1 hektar.

Na Zvezdari se planira postavljanje drveća na parcelama koje pripadaju katastarskoj opšitini Mirijevo. Dodaje se da parcele u ovom delu nisu celovite, već obuhvataju pojedine delove različitih parcela, pa površina za pošumljavanje iznosi otprilike 2 hektara i 28 ari.

Za Zemun je predviđeno pošumljavanje 83 ara i 23 m2 na parcelama koje se nalaze u katastarskoj opštini Batajnica.

Za Čukaricu predviđeno je pošumljavanje nešto veće površine koja iznosi 6 hektara i 42 ara koje se nalaze u katastarskoj opštini Železnik. Parce koje su određenje za postavljanje novih zasada stabala nalaze se u blizini već formiranih šuma, pa je plan da se tu formira šumski kompleks.

Palilula će sadnjom drveća dobiti najveću površinu pod novim šumama. U planu je da se na 69 hektara i 98 ara, na parcelama koje se nalaze u katastarskoj opštini Borča postave nova stabla.

Na kraju, na Voždovcu će jedna parcela površine 14.906 m2 biti pošumljena. Plan je da se jedan deo parcele formira kao drvored, dok će drugi predstavljati šumu sa neophodnim mobilijarom (klupe, korpe za otpatke, dodatna oprema za što prijatniji boravak posetilaca).

Zainteresovani učesnici mogu se prijaviti na tender do 11. oktobra, a bliže detalje u vezi sa tehničkom dokumentacijom i uslovima za učestvovanje pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.