NavMenu

Velika Britanija suočava se sa nestašicom goriva - Ispred pumpi dugačke kolone, plan je da se i vojska uključi u snabdevanje

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 27.09.2021. 08:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Moskvina/shutterstock.com)Ilustracija
Na stotine vojnika bi moglo da bude angažovano da snabdeva benzinske pumpe gorivom širom zemlje, nakon što su vozači panično pravili zalihe i došlo je do nestašice naftnih derivata, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson, preneo je "Gardijan".

Premijer će danas okupiti ministre kako bi razgovarali o "Operaciji Eskalin" nakon što je British petroleum priznao da je na trećini njihovih benzinskih stanica ponestalo dve vrste goriva, dok je Udruženje malih prodavaca goriva (PRA), koje predstavlja oko 5.500 pumpi, navelo da je 50 do 90% njihovih članova prijavilo da im je nestalo goriva.

U pokušaju da izbegnu dodatno produbljivanje krize, ministri, uključujući ministra ekonomije Kvasija Kvartenga, ministra saobraćaja Granta Šapsa i ministarku unutrašnjih poslova Priti Patel, okupili su se u danas na sastanku kako bi razgovarali o mogućnostima, navodi Gardijan.

Šaps je pozvao u nedelju Britance da kupuju uobičajene količine benzina i da ne prave zalihe, jer, kako je rekao, nestašice goriva nema.

Poslednjih dana su se na benzinskim pumpama u Velikoj Britaniji stvorile duge kolone vozila, koja su nekada i satima čekala da bi natočili gorivo, prenosi Rojters.

Naftne kompanije su saopštile da nemaju dovoljno šofera, što je stvorilo probleme u transportu od rafinerija do pumpnih stanica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.