NavMenu

Facebook od 2016. uložio 13 mlrd USD u bezbednost

Izvor: Tanjug Sreda, 22.09.2021. 15:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Edar)
Kompanija Facebook (Fejsbuk) saopštila je da je od 2016. godine uložila više od 13 mlrd USD u bezbednost i bezbednosne mere, reagujući na navode Vol strit džornala da kompanija nije uspela da popravi "štetne efekte platforme" koje su uočili analitičari.

Gigant društvenih mreža ističe da na bezbednosti danas radi 40.000 ljudi, dok ih je pre pet godina bilo 10.000, prenosi Rojters.

Vol strit džornal je prošle nedelje pozivajući se na stručnu reviziju internih dokumenata kompanije, objavio da je Fejsbuk umanjio negativne efekte svoje aplikacije Instagrama na mlade korisnike i da je slabo reagovao na upozorenja zaposlenih zbog načina na koji platformu u zemljama u razvoju koriste trgovci ljudima.

- U prošlosti nismo dovoljno rano počeli da se bavimo bezbednosnim izazovima u procesu razvoja proizvoda, ali smo iz temelja promenili taj pristup - kaže se u saopštenju Fejsbuka.

Kompanija je dodala da je njena tehnologija veštačke inteligencije pomogla u blokiranju tri milijarde lažnih računa u prvoj polovini ove godine, kao i da je uklonila više od 20 miliona tekstova s lažnim sadržajem o koronavirusu i vakcinama.

Fejsbuk ističe da sada uklanja 15 puta više sadržaja koji krše njene standarde o govoru mržnje na Fejsbuku i Instagramu nego u trenutku kada su to počeli da objavljiuju 2017. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.