NavMenu

Situacija na prelazu Merdare veliki trošak za prevoznike - U oba smera prođe oko 440 kamiona

Izvor: Tanjug Sreda, 22.09.2021. 15:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ververidis Vasilis/shutterstock.com)Ilustracija
Na administrativnom prelazu Merdare jutros je bilo više od 130 kamiona, čekanje je veliko, jer se kamioni sa drugih prelaza preusmeravaju na ovaj i očekujemo da će takva situacija potrajati još nekoliko dana, izjavio je Marko Mandić iz Privredne komore Srbije (PKS).

- To je veliki trošak za prevoznike. U ovom trenutku problem je i to što je na prelazima procedura takva da vozači ne mogu da izađu i uzmu tu probnu tablicu, ali očekujemo da se vremenom gužve smanje - rekao je Mandić za Tanjug.

Dodao je da dnevno u oba smera prođe oko 440 kamiona.

On je istakao da su PKS i privrede regiona preko Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana izrazili protest protiv ovakve odluke vlasti u Prištini ocenjujući da ona šteti svima u regionu, kao i evropskim kompanijama čija roba tranzitira tim putevima.

- Smatramo da privreda u ovakvim situacijama uvek plaća cenu političkih odluka koje ne donose čak ni neku političku korist, što se pokazalo ranije na primeru taksi - ocenio je Mandić, koji je rukovodilac Centra za komorski investicioni forum pri PKS.

- Najveći deo robe koja je išla dole služila je za dalju preradu ili su to sredstva za rad, a svega trećina su gotovi proizvodi koji su išli u potrošnju. Samim tim su štetu trpele srpska i privreda regiona, ali u velikoj meri i kompanije sa teritorije Kosova i Metohije, čiji je izvoz u Albaniju zbog toga opao - rekao je Mandić.

Dodao je da zato ne veruje da će se ovog puta ponoviti situacija sa taksama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.