NavMenu

Na reci Dunav kod Golupca u planu izgradnja hotelskog kompleksa na 1,74 hektara - Opština će investitoru ustupiti zemljište bez naknade

Izvor: eKapija Sreda, 22.09.2021. 10:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Uprava Opštine Golubac objavila je elaborat o ekonomskoj opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade putem neposredne pogodbe sa preduzećem HTP Plaža d.o.o. iz Beograda radi izgradnje hotelskog kompleksa.

Kako je navedeno u objavljenoj dokumentaciji, investitor planira da u opštini Golubac uloži 3.600.000 EUR za izgradnju hotelskog kompleksa sa pratećim sadržajima, za šta je potrebno obezbediti građevinsko zemljište površine 17.458m2.

Nakon analize privredne situacije u opštini Golubac, gde se konstatuje da ovo naselje pripada grupi nerazvijenih opština sa velikim prirodnim potencijalima, ali nepovoljnom obrazovnom strukturom stanovništa, nedostatkom neformalnih oblika obrazovanja za obučavanje nezaposlenih i trendom odliva stanovništva, došlo se do zaključka da bi ova najavljena investicija doprinela značajnijoj promeni sumorne slike ekonomskog stanja.

S tim u vezi, u elaboratu je zaključeno da u skladu sa članom 7. Uredbe o uslovima, načinu i postupku pod kojima se građevinsko zemljište u javnoj svojini može otuđiti ili dati u zakup po ceni manjoj od tržišne, koji propisuje da se za realizaciju investicionih projekata građevinsko zemljište može otuđiti bez naknade, postoji ekonomska opravdanost ovakve transakcije.

Istaknuto je da tržišna vrednost zemljišta, koje je Opština ponudila investitoru, u ovom trenutku vredi 44.089,91 EUR.

U planu je da se budući hotelski kompleks gradi uz reku Dunav koji će zaposliti 40 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.