NavMenu

Lokalne samouprave u Srbiji dobiće 35 mil EUR za borbu sa izazovima klimatskih promena

Izvor: eKapija Sreda, 22.09.2021. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: Marion from Pixabay)
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović istakla je na prvoj sednici Nacionalnog saveta za klimatske promene, da ovo ministarstvo podržava različita, inovativna rešenja na lokalu i podstiče lokalni strateški razvoj u oblasti zaštite od klimatskih promena.

Obradović je podsetila na to da je Ministarstvo, zajedno sa jedinicama lokalne samouprave, sarađivalo i sa drugim ministarstvima i međunarodnim partnerima na realizaciji projekata koji imaju za cilj prevenciju elementarnih nepogoda izazvanih klimatskim promenama.

Takođe, kako je dodala, Ministarstvo na osnovu Finansijskog ugovora "Partnerstvo za lokalni razvoj" između Srbije i Evropske investicione banke promoviše projekte kojima se uvode planovi upravljanja životnom sredinom i društvom na lokalnom nivou.

Ona je navela da će 33 jedinice lokalne samouprave u narednom periodu realizovati 35 različitih projekata, čija je ukupna vrednost 30 mil EUR, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Vlade.

Prema njenim rečima, iako se suočavamo sa mnogobrojnim izazovima, Ministarstvo će nastaviti da aktivno učestvuje i pruža podršku jedinicama lokalne samouprave u borbi protiv klimatskih promena u zemlji.

Obradović je izrazila očekivanje da će uključivanje civilnog sektora u rad Saveta doprineti transparentnosti procesa planiranja borbe protiv klimatskih promena na nacionalnom nivou.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.