NavMenu

Za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja kroz projekte javnih radova i stručnih praksi u Kraljevu 16 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 22.09.2021. 08:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević prisustvovala je u Kraljevu dodeli ugovora o realizaciji projekata javnih radova i programa stručne prakse, koji se sufinansiraju sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Kraljeva, gde je istakla da postoje značajni pokazatelji o smanjenju nezaposlenosti u Republici Srbiji.

- Izuzetno sam ponosna na sve ove rezultate, to su rezultati svih nas i to nas u narednom periodu obavezuje da radimo i više i bolje i da zajedno gradimo ekonomski još jaču Srbiju - rekla je Kisić Tepavčević, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarka Kisić Tepavčević je podsetila da je Vlada Republike Srbije ove godine izdvojila 5,7 milijardi dinara za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, u koje treba da budu uključeno više od 18.000 lica, od toga 2.185 osoba sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je navela da Kraljevo predstavlja dobar primer kada je u pitanju zapošljavanje, budući da je u tom gradu zabeležen rast zapošljavanja za više od 17% u odnosu na isti period prošle godine.

- Kraljevo grabi napred i želimo da se to desi u svakom delu naše zemlje i da svaki deo naše zemlje bude ekonomski jak - dodala je Kisić Tepavčević i ukazala da je za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja u tom gradu opredeljeno 16 miliona dinara.

Grad Kraljevo i NSZ su ove godine udružili finansijska sredstva za realizaciju 8 projekata javnih radova, na kojima će biti angažovana 53 nezaposlena lica, kao i za realizaciju programa stručne prakse za još 15 nezaposlenih sugrađana. Za finansiranje programa aktivne politike zapošljavanja u Kraljevu, NSZ je izdvojila 7,8 miliona dinara, a ostatak Grad. Pored pomenutih programa, ove godine biće finansiran i program samozapošljavanja za nezaposlene Kraljevčane.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da je slika na tržištu rada, bez obzira na brojne izazove, pozitivna i da postoje jasni pokazatelji o smanjenju broja lica na evidenciji NSZ, kako u Kraljevu, tako i na nivou cele Srbije, i da postoji povećano zapošljavanje lica sa te evidencije.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je da je taj grad nekada bio simbol propalih privatizacija, ali da je sada drugačija slika, da se otvara sve više kompanija i fabrika i zapošljava sve više ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.