NavMenu

"Mi pokrećemo sve(t)" u Silosima - Izložba inspirisana svetom transporta

Izvor: Promo Utorak, 21.09.2021. 11:15
Komentari
Podeli
U subotu, 18. septembra 2021. otvorena je velika izložba Mi pokrećemo sve(t) u re-kreativnom centru Silosi Beograd, ekskluzivno za zaposlene kompanije Gebrüder Weiss Srbija. Sve do nedelje, 26. septembra 2021. izložba će biti otvorena za javnost, a posetioci će imati mogućnost da zavire u interesantnu prošlost i razvoj sveta transporta koji je imao izuzetni uticaj na razvoj društva.

- Pandemija nam je ukazala na važnost transporta i naučila nas kako jedan mali zastoj u lancu snabdevanja robe može izazvati velike probleme. Iz tog razloga smo podržali Gaia pokret, sa kojom delimo iste vrednosti, a koja je u saradnji sa beogradskom istoričarkom Jelenom Živković i umetnicom Katarinom Stanković Bjegović osmislila projekat koji najbolje predstavlja našu svrhu, svet transporta i važnost njegovih inovacija u svakodnevnom životu - izjavio je Roland Raith, direktor Gebrüder Weiss Srbija.

Projekat je realizovan na lokaciji koji kombinuje moderno sa kreativnim, i kroz interaktivnu izložbu, ima za cilj da prikaže istoriju transporta, još od prvih vozila, napravljenih još pre 900.000 godina, do savremenih dostignuća i sutrašnje mobilnosti na moderan, interesantan i edukativan način

Kao jedna od najznačajnijih kompanija u oblasti transporta i logistike, sa tradicijom dugom preko 500 godina, Gebrüder Weiss je prepoznatljiv po vrednostima koje neguje, a to su nezavisnost, održivost, posvećenost i izvanrednost usluge. Kroz ovaj projekat žele da predstave svoje nasleđe, koju činu Gebrüder Weiss uspešnom i prosperitetnom kompanijom u 35 zemalja širom sveta.

- Transport je industrija stara koliko i ljudska civilizacija, i izložba prati najznačajnije događaje u istoriji transporta od pronalaska točka, kao jednog od najznačajnijih događaja, do uloge transporta u razvoju globalne ekonomije, suočenog sa izazovima digitalizacije i sve većom potražnjom za održivim rešenjima za bolju budućnost - dodao je Roland Raith.

Izložba je za posetioce otvorena svakog dana od 18h do 21h u komorama prvog silosa, a ulaz je slobodan.


Sa preko 7.400 zaposlenih, 170 sopstvenih filijala i godišnjim prometom od 1,7 milijardi evra kompanija Gebrüder Weiss spada u vodeću transportnu i logističku kompaniju u Evropi. Zbog velikog broja ekoloških, ekonomskih i socijalnih mera, ovo porodično preduzeće, smatra se i danas predvodnikom na području održivog poslovanja.

Gebrüder Weiss Srbija je deo GW porodice od 2004. Ima 3 filijale, i 250 zaposlenih. Kao atraktivni poslodavac, kompanija je jedan od pionira u Srbiji za dualno obrazovanje i ima 17 učenika u programu. Usluge koje pruža su drumski, avio i pomorski transport, logistička rešenja i kućna dostava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.