NavMenu

EU odobrila Fondu regionalnog društveno-ekonomskog razvoja regiona Šumadije i Pomoravlja 1.4 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 25.02.2005. 15:00
Komentari
Podeli


Od 4,2 mil EUR, koliko je Evropska unija odobrila Fondu regionalnog društveno-ekonomskog razvoja za regione u Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju pripada 1,4 mil EUR i ovaj novac treba da se iskoristi za sufinansiranje projekata u narednih godinu dana.

Iz sredstava Fonda odobravaće se novčani iznosi do 25.0000 EUR za prioritetne projekte u centralnoj Srbiji, kao što su prerada hrane, turizam, proizvodnja i informacione tehnologije. Program Evropske unije, osim u Kragujevcu sprovodi se i u opštinama Arandjelovac, Batočina, Knić, Lapovo, Rača, Topola, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Rekovac, Svilajnac i Ćuprija.

Predviđeno je da se sve prijave moraju podnositi u partnerstvu koje obuhvata najmanje dve organizacije, pri čemu je glavni partner podnosilac prijave i mora imati središte u Srbiji. Uz to je obavezno da sve organizacije koje učestvuju u projektu imaju status neprofitne.

Planirano je da prijavljivanje traje dva meseca, počev od 8. februara ove godine. Očekuje se da realizacija projekata počne sredinom 2005, a rok za završetak je 12 meseci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.