NavMenu

Koliko bi trebalo da traje tuširanje

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.09.2021. 17:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay)Ilustracija
Dok neki vole da se tuširaju dugo i u tom procesu u živaju, za druge je to pak usputna aktivnost koji obave "na brzinu". Međutim, ako tuširanje traje kraće od pet minuta, to nije dovoljno, tvrde stručnjaci.

- Tuširanje kraće od pet minuta nije dovoljno dugo za čišćenje vašeg tela i može uzrokovati bakterijske ili gljivične infekcije - objašnjavaju stručnjaci i dodaju da su nedavna istraživanja pokazala kako se većina ljudi ne tušira svakodnevno, prenosi Večernji list.

Kako piše Daily Star, za pravilno tuširanje potrebno je oko 8 do 10 minuta, što je obično dovoljno za čišćenje i hidrataciju kože. Takođe je otkriveno da predugo tuširanje može koži oduzeti njena prirodna ulja i uzrokovati sušenje.

Osim dužine tuširanja, stručnjaci kažu kako je važno prati svako područje tela, uz napomenu da, ako se stopala ne čiste pravilno, može doći do gljivičnih infekcija.

I ne samo to, vrući tuševi mogli bi naneti više štete nego koristi.

- Izbegavajte tuširanje u prevrućoj vodi, jer to može dovesti do suve kože i upala. Odlučite se umesto za mlaki tuš jer hladna voda pomaže za fizičko i psihičko zdravlje - zaključili su.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.