NavMenu

Nova zgrada Fakulteta muzičke umetnosti gradiće se na Dorćolu - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.09.2021. 14:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku United Nations Development Programme – UNDP raspisali su konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Rok za podnošenje konkursnih radova je 24. januar 2022. godine, a nagradni fond je 56.000 USD

Planirana izgradnja nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti predviđena u rubnim zonama donjeg dela Dorćola, uz budući linearni park, u blizini Pančićevog parka i Marine Dorćol u Ulici Dunavskoj.

Konkursno rešenje podrazumeva formiranje prostora objekta visokoškolske ustanove, kao savremene, komunikativne, otvorene institucije koja će omogućiti afirmaciju svih planiranih aktivnosti uz poštovanje istorijskog karaktera i ambijentalnog kvaliteta celine u kojoj se nalazi.

- Od učesnika se očekuje da u skladu sa programskim i potrebama namene, kao i trendovima razvoja visokoškolskih objekata, funkcionalno, sadržajno, ambijentalno i tehnološki organizuju prostore namenjene različitim tipovima aktivnosti u okviru centra, kako bi se optimalno iskoristili kapaciteti i potencijali lokacije, formiralo racionalno i atraktivno arhitektonsko rešenje, stvorio fleksibilan i komunikativan prostor savremenog karaktera koji zadovoljava potrebe svih vidova, kako savremenog, tako i klasičnog, scenskog izvođenja - navodi se u dokumentaciji.

Krajnji rok za podnošenje konkursnih radova je 24. januar, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 22. februara 2022. godine. Više detalja pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.