NavMenu

Gradnja na lokaciji Stari aerodrom u Kruševcu, vredna stotine miliona dinara, podiže cenu kvadrata

Izvor: Novosti Ponedeljak, 20.09.2021. 09:38
Komentari
Podeli
(Foto: mariait/shutterstock.com)
Počela je da se gradi jedna od pet pristupnih saobraćajnica za novi stadion u Kruševcu, na lokaciji Stari aerodrom, a reč je o zajedničkim ulaganjima Ministarstva privrede i lokalne samouprave od oko 151 milion dinara.

U toku je druga faza gradnje, započeta nakon završetka zemljanih radova.

- Sa ovom saobraćajnicom zaokružićemo i kompleks Starog aerodroma, uslediće i investicija Ministarstva omladine i sporta, koji doniraju tartan za atletsku stazu, dok će fudbalski savezi Srbije i Rasinskog okruga donirati veštačku travu - navodi gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Sa Tehnogradnjom doo, lokalna samouprava potpisala je ugovor o izgradnji prateće infrastrukture za stadion, pripremne radove na izgradnji atletske staze i terena. Ugovorena vrednost je oko 25 milona dinara, a taj iznos obezbeđen je iz budžeta grada.

Stadion će, prema informacijama iz javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje, imati kapacitet od 1.300 sedišta na tribinama i četiri prilaza, od čega su tri za pešake. Predviđeno je da lokacija ima 98 parking-mesta.


Centar 3 prostiraće se na površini od 27 hektara

Stadion, na kojem će trenirati FK Jedinstvo 1936, kao i sportisti školskog uzrasta, fudbaleri i atletičari, nije i jedini objekat koji se gradi u okviru stambeno-poslovnog naselja na oko 2,5 kilometra od centra Kruševca. U prethodne tri godine ulagalo se u nove saobraćajnice, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, rasvetu...

- U 2020. godini završene su saobraćajnice sa infrastrukturom u okviru faze 1, vrednosti 126 miliona dinara, dok se u novoj fazi gradi pet saobraćajnica, kružni tok, trotoar, biciklističke staze - napomenula je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

"Centar 3" kako se drugačije naziva lokacija Starog aerodroma, prostiraće se na površini od 27 hektara i prema planu je pored već dva komercijalna kompleksa, predviđeno da sadrži oko 8.000 jedinica stambenog prostora, obrazovne i verske objekte, park, igralište. Planirano je i da na istom prostoru bude podignuta zgrada Osnovnog i Višeg suda.


Gradnja podigla cenu kvadrata

Placevi u naseljenom mestu Mudrakovac, koji su graniči sa kompleksom Starog aerodroma planuli su prethodnih godina. Kada je postalo jasno da se Kruševac širi uz Bruski put, ka Kopaoniku, tada su skočile i cene zemljišta. Meštani Mudrakovca kažu za Novosti da se ar prodavao i po ceni većoj od 1.000 EUR.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.