NavMenu

Počinje Festival italijansko-srpskog filma

Izvor: eKapija Subota, 18.09.2021. 13:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: d13/shutterstock.com)Ilustracija
Festival italijansko-srpskog filma, koji organizuje kulturno udruženje Excellence International u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, Jugoslovenskom kinotekom i italijanskim Eksperimentalnim centrom za kinematografiju, organizuje se po šesti put.

Pod pokroviteljstvom italijanskog Ministarstva kulture i Instituta Luce Cinecitta, Festival će se održati, u prisustvu javnosti i u skladu sa važećim epidemiološkim merama, kao i obično u upečatljivom ambijentu Jugoslovenske kinoteke u Beogradu od 18. do 22. septembra.

Festival ima za cilj promociju mladih italijanskih i srpskih autora i trebalo bi da bude mesto susreta autora, producenata, distributera, novinara i glumaca iz filmske industrije. Brojni italijanski i srpski gosti učestvovaće na Festivalu, onlajn ili fizički prisutni, saopštio je Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

Festival se otvara danas u 20.15 u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) projekcijom filma "Ružne bajke" (2020) u režiji Damjana D’Inočenca i Fabija D’Inoccenca. U narednim danima uslediće "Ja i Anđela" (2021) Herberta Simonea Paranjanija, "Burako, fatalna igra karata" (2019) Đulijane Gambe, "Nur" (2019) Mauricija Zakara, "Hteo sam da se sakrijem" (2020) Đorđa Diritija, "Očenaš" (2020) Klaudija Nočea. Na programu je i svetska premijera filma "Edi i Sani" (2021) u režiji Dezmonda Deveniša u produkciji Andree Jervolina.

Biće prikazano i šest filmova novije srpske produkcije: "Moj jutarnji smeh" (2019) Marka Đorđevića, "Telenovela sivo u koloru" (2021) Filipa Martinovića, "Jedini izlaz" (2021) Darka Nikolića, "Električni orgazam za ljude budućnosti" (2019) Marije Vukić, "Oaza" (2020) Ivana Ikića i "Asimetrija" (2019) Maše Nešković.

Tradicionalno, u okviru Festivala biće održani susreti italijanskih i srpskih filmskih profesionalaca sa ciljem promocije međunarodnih koprodukcija. Govorićemo o revitalizaciji malih i srednjih preduzeća u nezavisnoj bioskopskoj i audiovizuelnoj industriji, polazeći od analize trenutne situacije u produkciji i distribuciji u Evropi, u periodu detaljne revizije profesionalnog i kulturnog tržišta.

Takođe će se razgovarati o mogućim koprodukcijama koje bi dale međunarodnu dimenziju italijanskoj i srpskoj nezavisnoj kinematografiji, kao i o ulozi i funkciji novih platformi i tehnologija za distribuciju filmova.

Konačno, na onlajn platformi TATATU biće moguće pristupiti odlomku sadržaja Festivala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.