NavMenu

Lučić: Strategija Telekoma jasna, širenje na region, Nemačku, Švajcarsku...

Izvor: Tanjug Petak, 17.09.2021. 14:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)Ilustracija
Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić izjavio je danas da je strategija razvoja te kompanije jasna i da podrazumeva širenje mreže na zemlje u regionu, pa i šire.

Govoreći na panelu "Godinu dana posle" u okviru Regionalne konferencije o trendovima i telekomunikacijama i medijima, Lučić je podsetio da Telekom u Srbiji, BiH i Crnoj Gori pruža usluge mobilne i fiksne mreže, dodajući da je internet budući izvor prihoda.

- Kada smo sa našeg stanovišta postigli nivo tržišnog učešća u ovim zemljama, koji nam je dao stabilan prihod u poslednjih 10 godina, onda smo krenuli u nove izvore prihoda, kao što su digitalni serveri i venčer kapital fond za širenje startap ideja - rekao je Lučić.

Podsetio je da se Telekom nedavno proširio i na Severnu Makedoniju, gde, dodaje, planiraju širenje mobilne i kablovske mreže i satelitske provajdere.

U planu je, kaže, i širenje Telekoma na Nemačku i Švajcarsku, po principu koji već postoji u Austriji i koji ima oko 100.000 korisnika.

Govoreći o sadržaju Telekoma, Lučić je kazao da žele da ga još više obogate sportskim, filmskim i serijskim sadržajem.

- Sportski sadržaj je najbolji instrument da privučete korisnike, ali naša strategija da budemo vlasnici još više filmskog i serijskog sadržaja - rekao je Lučić.

Upitan da prokomentariše razvoj 5G mreže, Lučić je ocenio da se i kod nas i u regionu grade optičke mreže, i da svi operateri pripremaju za 5G mrežu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.