NavMenu

Crna Gora ne odustaje od davanja koncesije za Aerodrome - Sastanak sa potencijalnim ponuđačima krajem meseca

Izvor: Mina Petak, 17.09.2021. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/smith371)
Vlada nije odustala od davanja konsecije za Aerodrome Crne Gore, što je bio plan i prethodne izvršne vlasti, potvrdili su Danu izvori bliski tenderskoj komisiji.

Tenderska komisija uputila je dopis mogućim ponuđačima, kako bi se organizovao sastanak sa njima krajem mjeseca.

Prema informacijama lista, trojica potencijalnih ponuđača dobili su od Vlade poziv da se pojave na sastanku 27. septembra u hotelu Hilton u Podgorici. Ponuđačima će biti omogućeno da održe prezentaciju, a među njima su Corporacion America Airports, francusko-turski konzorcijum ADP-TAV i Incheon International Airport Corporation.

- Svakom od ponuđača Vlada će dati adekvatno vrijeme da saopšti planove - navodi se u pozivu koji je uputila tenderska komisija.

Indijska kompanija GMR ranije je navela da neće učestvovati u daljem postupku za dobijanje koncesija za Aerodrome Crne Gore. Ta je kompanija otpala, jer je nedavno francuski ADP, koji sa turskim TAV-om takođe želi da upravlja aerodromima u Podgorici i Tivtu, kupio 49% akcija od indijske kompanije.

Prema tome, u trku za dobijanje koncesija za upravljanje aerodromima u Podgorici i Tivtu ući će tri kompanije - francusko-turski konzorcijum ADP–TAV, južnokorejski Incheon i Corporacion America Airport. U uslovima pretkvalifikacione dokumentacije navodi se da potencijalni ponuđač ne može podnijeti prijavu za pretkvalifikaciju ako on ili bilo koji od njegovih članova posjeduje više od pet odsto udjela/akcija u drugom članu potencijalnog ponuđača ili u bilo kojem od njihovih povezanih društava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.