NavMenu

Uskoro kreće izgradnja Akva parka u Niškoj Banji - Impozantan kompleks koji će raditi preko čitave godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.09.2021. 15:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lucy Liu/shutterstock.com)Ilustracija
Jedan od mnogobrojnih velikih projekata koji je najavljen u Niškoj Banji, izgradnja novog Akva parka, uskoro bi trebalo da otpočne sa realizacijom.

Prvi koraci su već načinjeni jer je Grad Niš objavio tender za izradu tehničke dokumentacije izgradnje sporsko rekreativnog centra i izvođenje prve faze građevinskih radova.

Kako se navodi u idejnom rešenju koje je objaavljeno u sklopu tendera, kompleks Akva parka će se prostirati na parceli površine 5,4 hektara, dok će na površini od 10.302 m2 biti izgrađeni objekti u koji će biti smeštene različite vodene atrakcije.

U planu je da se izgradi jedan zatvoreni objekat sa vodenim i zabavnim sadržajima površine 3.845 m2, strukture Po+1+P visine 8 do 11 metara. Kako se dodaje u dokumentaciji, ovaj objekat bi u budućnosti trebalo da donese najviše finansijske koristi jer će biti otvoren preko cele godine.

U objektu će biti izgrađeni bazen sa sa dva tobogana koji će plaziti sa visine od 4 do 5 metara. Dubina bazena biće 1,2 metra, a površina će iznositi oko 75 m2. Zatim, biće izgrađen i jedan rekreativni bazen za 180 korisnika, dubine 1,4 metra u kojem će biti postavljene različite hidromasažne atrakcije za što bolji užitak kupača. Takođe, predviđena je i izgradnja masažnog bloka koji će predstavljati posebnu celinu sa finskom i bio saunom, parnim kupatilom, relaks i slanom sobom potpuno izolovanim od buke. Tu su i komercijalni sadržaji u vidu restorana za 100 posetilaca sa komercijalnim prilazom sa plaže bazena koji će biti izgrađen u okviru kompleksa.

Pored glavnog objekta, na glavnom ulazu u kompleks, biće izgrađen jedan prizemni objekat gde će biti smeštena uprava, lekar i šalteri za prodavanje karata.

Na najvećem delu parcele u planu je izgradnja bazena i vodenih atrakcija na otvorenom koje će raditi tokom sezone kupanja. Tu će biti izgrađen bazen sa talasima površine 1.740 m2, sa simulacijom prirodnog okruženja i pošljunčane sale. Zatim, vitality bazen površine 154 m2 sa mnogobrojnim sadržajima za hidromasažu i opuštanje. U delu na otvorenom biće izgrađena dva dečija bazena. Dečiji bazen površine 368 m2 za mlađi uzrast sa toboganima tipa "žaba", "oktopod", piratski brod". Drugi dečiji bazen namenjen je mališanima većeg uzrasta sa "tower toboganima" na površini od 700 m2. Na kraju, na površini od 600 m2 biće izgrađena "sfera multy kamikaze" sa tornjem za spust.

Za sve bazene predviđeni su i posebni objekti, takozvane mašinske kućice, u kojima će biti odložena smeštena neophodna tehnička oprema za rad bazena.

Mobilijar budućeg Akva parka biće postavljen sa ciljem što komfornijeg i udobnijeg boravka budućih posetilaca.

Na prostoru koji će biti izdvojen za tu namenu planira se postavljanje 2.000 ležaljki, 750 komada suncobrana, 750 stočića između ležaljki, 250 stolova sa 1.000 sedećih mesta na za potrebe kafića na otvorenom, 20 kanti, isto toliko klupa.

Za osvetljenje kompleksa biće postavljena dva stuba visine 6-8 metara sa grupisanim reflektorima koji će osvetljavati čitav Akva park.


Faznost izgradnje

Objekat će se graditi u dve faze.

Prva faza obuhvata izgradnju zatvorenog objekta, pomoćna zgrada letnjeg ulaza, bazena sa talasima, rekreativni bazen, Vitality bazena i mašinske sale sa kompenzacijom.

U okviru druge faze gradiće se oba dečija bazena, bazen sa toboganima i "sfera mulit kamikaze".

Tender za zainteresovane učesnike otvoren je do 26. oktobra, a bliže detalje u vezi sa načinom učestvovanja i projektnom zadatku možete pogledati OVDE.

N. I.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.