Izvor: eKapija | Utorak, 14.09.2021.| 16:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Ulcinju planirana gradnja hotela sa četiri zvezdice - Imaće 35 soba i 10 apartmana, bazen, wellness i spa centar

Idejno rešenje budućeg hotela
Idejno rešenje budućeg hotela (Foto: Opština Ulcinj/Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu/Printscreen)
Ulcinj bi mogao da dobije još jedan hotel kategorije četiri zvezdice, a gradnja je planirana u zahvatu DUP-a Ulicnjsko polje, zona B, podzona 3, na na urabanističkim parcelama 38 i 39.

Naime, Opština Ulcinj objavila je da je investitor Ismet Nelović podnio zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, za projekat izgradnje hotela sa četiri zvezdice na pomenutoj lokaciji.

Kako je naznačeno u dokumentu, shodno urbanističko-tehničkim uslovima, predviđena je izgradnja hotela sa 4 zvezdice. Ukupna neto površina objekta iznosi 2.678,70 m2, a bruto 3.075,20 m2.

Objekat je ugostiteljskog tipa, a namena će biti pružanje usluga smještaja i pripremanja i usluživanja hrane i pića. Spratnost objekta je P+5, odnosno ukupno šest etaža - prizemlje i pet spratova. Imaće 35 soba i 10 apartmana, recepciju i hol, tehnički deo, SPA i wellnes centar, aperitiv bar, restoran i kuhinjski blok.

Na prizemlju je predviđen ulazni trem, hol, recepcija, vertikalne komunikacije, aperetiv bar, restoran, toaleti, kuhinja i ostava za prtljag.

Projektom je planirano da svaki sprat ima po sedam hotelskih soba, dva apartmana, hodnik, vertikalne komunikacije, etažni office i room service.

Glavni ulaz nalaziće se na jugoistočnoj strani hotela. Objekat ima vertikalnu vezu - unutrašnje stepenište i dva lifta (putnički lift za goste hotela i teretmi lift za osoblje). Krov objekta planiran je kao ravan i neprohodan.

Parkiranje vozila je predviđeno na slobodnim površinama parcele, gde su obezbeđena 24 parking mesta. U objektu će biti zaposleno oko 10 radnika različitih struka i kvalifikacija.

Predviđeno je da se sve slobodne površine oko objekta ozelene travnatim površinama, pa je planirana sadnja dekorativnog zelenila.

Teren lokacije je ravna travnata površina na kojoj nema objekata. Uže okruženje pripada relativno izgrađenom području u kome se pored individualnih stambenih objekata nalazi određeni broj javnih i turističkih objekata,
odnosno smeštajnih kapaciteta, dok jedan dio pripada slobodnim travnatim površinama.

U fazi funkcionisanja projekta, pored zemljišta koje će biti zauzeto objektom, jedan deo će biti iskorišćen za izgradnju invrastrukturnih objekata, neophodnih za rad objekta. Ostatak zemljišta biće iskorišćen za za slobodne zelene površine.

Elaborat procene uticaja na životnu sredinu za čiju je izradu bilo zaduženo preduzeće Paming protection and mechanical engineering, biće na javnom uvidu do 11. oktobra.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE