NavMenu

Milatović: Crna Gora od turizma zaradila prihode planirane budžetom za celu godinu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.09.2021. 16:13
Komentari
Podeli
Jakov Milatović (Foto: Gov.me/S. Matić)Jakov Milatović
Podaci o broju stranaca koji su ušli u CG, i mnogi drugi, govore u prilog da je država ove godine od turizma već zaradila prihode planirane budžetom za cijelu 2021. godinu, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

- Ovo je izvanredan rezultat koji je privredi nadoknadio gubitke iz 2020, ojačao bankarski sektor i javne finansije - napisao je Milatović na svom Tviter nalogu.

Podsetio je da je Crna Gora u 2019. godini, koja je bila rekordna, od turizma prihodovala 1,1 mlrd EUR, a u prošloj godini samo 144 miliona, što je pad od 87% u odnosu na 2019. Istakao je da je ovogodišnjim budžetom bilo je planirano između 660 i 710 mil EUR, odnosno 60 - 65% prihoda iz 2019.

- Ako se uzme samo špic sezone, odnosno jul i avgust, u Crnu Goru je ušlo 1,6 miliona stranaca, ili čak 95% iz istog perioda 2019 - napisao je ministar.

Dodao je i da je avgust sam po sebi je bio uporedno najbolji sa 2019. godinom, jer ju je čak prevazišao.

- Kada smo u martu predavali budžet Skupštini malo ko je u Crnoj Gori vjerovao da ova turistička sezona može biti ovakva. Po podacima Uprave policije, u zemlju je za četiri meseca, od 1. maja do 31. avgusta ušlo 2,3 miliona stranaca, što je pet puta više u odnosu na 2020 - zaključio je Milatović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.