NavMenu

Banka i elektromobilnost - Budućnost je već tu

Izvor: Promo Ponedeljak, 13.09.2021. 09:07
Komentari
Podeli
Sajam i konferenciju EV days organizovali su Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, sa ciljem da se na njemu predstave kompanije iz oblasti automobilske industrije, proizvođači komponenti i delova za električna i hibridna vozila, kao i da se promovišu pozitivna iskustva.

Elekromobilnost u ProCredit banci nije budućnost. Ova banka je do sad investirala značajna sredstva kako u električnu i hibridnu flotu svojih automobila, koju čine petnaest električnih vozila, devet hibirda i deset plug-in hibrida, ali takođe i u mrežu punjača za električna i hibrid vozila, koji su potpuno besplatno dostupni svim vozačima električnih automobila. Punjači se nalaze u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu, Čačku, Somboru i Subotici.

- Prva kupovina električnog automobila u Srbiji, u saradnji sa kompanijom Porshe, desila se još pre šest godina kada smo kupili prvi električni auto ove kompanije u Srbiji – model Volksvagen E-UP. Tada smo bili pioniri, imali puno pitanja, rešavali puno prepreka, ali smo uspešno težili cilju da u narednih par godina preko 70% našeg voznog parka budu električni i hibridni automobili - izjavila je Ana Milić, direktorka Sektora za privredu u ProCredit banci.

Paralelno sa početkom elektromobilosti, otvarala su se nova pitanja i nove dileme u ProCredit Banci: kako voziti električni auto ako se izvor energije i dalje crpi iz fosilnih goriva? Upravo iz ovih dilema, proizišlo je i rešenje - ProCredit banka je postala prvi veliki kupac "zelene" električne energije u Srbiji, potpisivanjem ugovora sa Elektroprivredom Srbije. Takođe je prva domaća kompanija koja dobija garanciju porekla od EPS-a, da je struja koju Banka troši proizvedena isključivo iz obnovljivih izvora energije.

Nedugo nakon toga, ProCredit Banka je instalirala i solarne panele na zgradi Centrale u Novom Beogradu.

Banka se godinama zalaže za zdravu životnu sredinu, a svoj uticaj prati kroz Sistem upravljanja zaštitom životne sredine (EMS) kao prva finansijska institucija u Srbiji koja je sertifikovana u skladu sa međunarodnim standardom ISO 14001:2015. ProCredit radi na smanjenju negativnih uticaja i organizuje aktivne treninge za svoje zaposlene i klijente. Primenjuje politiku održivih dobavljača, uštede papira i izbacivanja plastike u svakodnevnom radu.

I to nije kraj. ProCredit Banka, pored direktnog smanjenja negativnog uticaja na zaštitu životne sredine, aktivno promoviše kreditiranje koje ima za cilj unapređenja po pitanju energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, i do sada je svojim angažovanjem podržala projekte u vrednosti od preko 400 mil EUR kreditne podrške.

- Danas je vreme da kreiramo bolju i zeleniju budućnost – svedoci smo brzih promena, i u tome i u narednom periodu, privreda i građani mogu da računaju na podršku ProCredit banke. Ponosni smo što nas vide kao instituciju za primer, ne samo elektomobilnosti, već i ostalih aspekata zaštite životne sredine - dodaje Milić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.