NavMenu

Međunarodni voz Connecting Europe Express stigao u Beograd

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.09.2021. 08:20
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot/ Infrastruktura železnice Srbije)
Međunarodni voz Connecting Europe Express stigao je u železničku stanicu Beograd Centar, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Reč je o vozu koji je pokrenula Evropska unija u okviru obeležavanja Evropske godine železnice 2021. i koji će za nešto duže od mesec dana proći kroz 26 država na starom kontinentu.

Connecting Europe Express u Beograd je stigao iz Hrvatske preko Šida, a ovim vozom u Srbiju su stigli predstavnici Evropske komisije, kao i predstavnici medija.

U železničkoj stanici Beograd Centar evropske zvaničnike dočekali su predstavnici Infrastrukture železnice Srbije, na čelu sa izvršnim direktorom Milutinom Miloševićem, direktor Transportne zajednice Matej Zakonjsek, sa saradnicima, kao i predstavnici železničke kompanije Srbija Voz.

U sastavu ovog voza je i vagon, u kome je priređena izložba o najznačajnijim projektima i komparativnim prednostima železnice u Evrope, koju su zajednički obišli predstavnici Evropske komisije i Infrastrukture železnice Srbije.

Međunarodni voz nastavlja putovanje iz Beograda preko Preševa i Tabanovaca ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

Connecting Europe Express krenuo je iz Lisabona 2. septembra, a krajnja stanica 7. oktobra je Pariz. Ovaj projekat realizuje Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.