NavMenu

Automobilski klasik Reno 4 se definitivno vraća, ali uz jedno veliko iznenađenje

Izvor: eKapija Nedelja, 12.09.2021. 18:40
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Sébastien Chiron)
Reno 4 je oduvek za sve bio mali div, jeftini auto velikih mogućnosti. Ali, u budućnosti će dobiti potpuno drugačiju ulogu.
Novi Reno 4 će po svemu sudeći nositi oznaku 4ever, a premijerno će biti predstavljen 2025. godine. I pazite sad ovo, 4ever će imati istu CMF-BEV osnovu kao retro inspirirana 5-ica, ali će biti u formi crossovera, i to sa puno većom cenom. Ako uzmemo u obzir procene kako će Reno 5 koštati bar 20.000 EUR, stvari oko novčanog izdatka za ovaj automobil postaju jasne, prenosti portal Index.

Da, Luka de Meo je na minhenskom sajmu potvrdio glasine o povratku Renoa 4, ali i rekao:

- Puno smo naučili od toga što smo prvi ponudili električni auto u Evropi, ali to je bila skupa lekcija. Ovi auti nam moraju donositi profit.

Time je de Meo još jednom dao do znanja da više ne žele gubiti na električnim modelima kao na modelu Zoe, kao i da s 10 novih električnih modela žele do kraja decenije povećati udeo električnih modela u prodaji na čak 90%. Dobra je stvar da već nova platforma koju koristi Reno 5 snižava troškove proizvodnje za 33% u odnosu na Zoe koji ostaje u prodaji do 2024. godine. Takođe, očekuje se da će cena baterija pasti sa 100 USD do 2025. na 80 USD za 1 kWh do 2030. godine.

Podsetimo, originalni Reno 4 se proizvodio od 1961, pa sve do 1994. godine. Koliko nas sećanje služi, zadnji primerci su se na ovim prostorima prodavali po ceni od oko 6500 DEM. Naslednik će sasvim sigurno koristiti retro dizajn uz elemente futurističkog stila, dok će sve ostalo biti neka nova priča.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.