NavMenu

Zijin planira značajne projekte u oblasti zaštite životne sredine

Izvor: eKapija Petak, 10.09.2021. 13:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sumit buranarothtrakul/shutterstock.com)Ilustracija
Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Fu Feilongom, generalnim direktorom Zijin Mining, i Đan Simingom, generalnim direktorom Zijin copper, o rudarskim aktivnostima ovih kompanija u Srbiji, investicijama u oblasti zaštite životne sredine i toku realizacije projekta novog rudnika Čukaru Peki.

Na sastanku je bilo reči i o odlaganju otpada, izdavanju upotrebnih dozvola za nove objekte, inspekcijskom nadzoru, poboljšanju uslova rada, izgradnji novih TS.

- Sigurna sam da zajedničkim radom Ministarstva, lokalne samouprave, Instituta za rudarstvo i metalurgiju i kompanije možemo biti još efikasniji i da zajedno možemo da unapredimo razvoj i iskoristimo sve potencijale. Dobra saradnja Srbije i Kine, naročito dvojice predsednika, otvara nam mogućnost da realizujemo velike projekte u oblasti rudarstva. Saradnja je od presudne važnosti, kao i poštovanje svih propisa i standarda zaštite životne sredine. Nastavićemo sastanke na nedeljnom nivou kako bismo otklonili sve prepreke i kako bi bili zadovoljni i radnici i uprava, ali i svi ljudi koji žive u Boru. Briga o zdravlju životne sredine i briga o lokalnoj zajednici osnova su održivog rudarstva koje želimo u Srbiji - rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Ona je istakla da je otvaranje rudnika Čukaru Peki bitno ne samo za rudarstvo i privredu u Srbiji, već i za odnose dve države.

Fu Feilong, generalni direktor Zijin maining i Đan Siming, generalni direktor Zijin copper informisali su potpredsednicu Vlade o planovima na polju razvoja kompanije u Srbiji, projektima koji su u toku i zahvalili na dosadašnjoj saradnji sa Ministarstvom.

Sastanku su prisustvovali i Mile Bugarin, direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i predstavnici Ambasade NR Kine u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.