NavMenu

U Vranju niče Borin grad - Na 4.260 m2 gradiće se restoran sa prenoćištem, vinarija, lokali za male zanate, bina, fontane, vidikovac... (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.09.2021. 13:12
Komentari
Podeli
(Foto: Art)
U vranjskom naselju Tulbe u planu je gradnja jedinstvenog turističkog kompleksa - Borin grad. Na 4.256 m2 površine predviđena je gradnja poslovnih, turističko-ugostiteljskih, kulturno-umetničkih, zabavnih i komercijalnih sadržaja.

Konretno, predviđeno je da u okviru kompleksa da bude izgrađena glavna kapija sa obezbeđenjem i suvenirnicom, zatim lokali za male zanate sa prenoćištem na spratu, spratnosti P+2, poslastičarnice prizemne spratnosti, izložbeni prostor koji će biti organizovan na tri etaže, restoran sa prenoćištem na dve etaže, plato sa česmom "Đerenkom" i glavni plato sa vodenim površinama i prostorom za sedenje i odmor.
(Foto: Art)
U podrumu kompleksa je parking koji je hodnicima sa vertikalnim komunikacijama povezan sa prenoćištem i sa glavnim platoom, vinarija sa terasom, multifunkcionalna sala, kuhinja i pomoćne prostorije.

Na istočnoj strani kompleksa predviđene su tribine sa binom koje će služiti za izvođenje predstava i ogranizovanje koncerata. Na severnoj strani, ka Belom mostu se planira uređena zelena površina sa stazama za pešačenje, mobilijarom i vidikovcem.
(Foto: Art)
Ukupna bruto površina kompleksa je 4.260 m2, a predviđena je izgradnja u tri faze.

- Značaj izrade Urbanističkog projekta je stvaranje mogućnosti za realizaciju ideje da se kroz prijatan boravak i odmor u ovom kompleksu prikažu i učine dostupnim ambijent i arhitektonske karakteristike u tipičnoj lokalnoj formi pojedinačnih objekata, uz poštovanje tradicionalne autohtone arhitekture i specifičnost lokalne tipologije, kao i da kompleks bude atraktivnog identiteta, uklopljen u istorijsko okruženje sa sadržajima koji bi podigli istorijsku i turističku vrednost same lokacije u neposrednoj blizini centra grada - navodi se u projektu.

Idejno rešenje izradio je studio Art iz Vranja, a Urbanistički projekat JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja.

I. Milovanović

Fotogalerija
Borin grad u Vranju
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.