NavMenu

U Novoj Pazovi preti ekološka katastrofa - Zbog radova na brzoj pruzi potrebno hitno izmeštanje i rekonstrukcija regionalnog kanalizacionog kolektora

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.09.2021. 10:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: panyajampatong/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Stara Pazova objavila je javnu nabavku radova na regionalnom kolektoru u zoni radova na železničkoj stanici Nova Pazova i železničkoj pruzi Beograd-Stara Pazova.

Nabavka se sprovodi putem pregovaračkog postupka bez javnog poziva, s obrazloženjem da je hitna nabavka radova potrebna zbog funkcionisanja sistema kanalizacije.

Kako je navedeno, u naselju Nova Pazova, na deonici pruge Stara Pazova-Beograd na kojoj se izvode radovi na projektu brze pruge Beograd-Budimpešta, nalazi se trasa regionalnog kolektora na kojoj je deponovan materijal betonski pragovi i stubovi za ugradnju na međunarodnoj železnici.

JKP "Vodovod i kanalizacija" Stara Pazova je izvelo najneophodnije radove radi saniranja trenutne situacije, ali to nije dovoljno da prevenira ekološku katastrofu, pa je to preduzeće predložilo da se izvede delimično izmeštanje trase kolektora i njegova rekonstrukcija.

- Ovakva situacija na terenu se nije mogla unapred predvideti i zahteva hitno delovanje kako ne bi ugrozili dinamiku izvođenja međunarodne investicije na izgradnji brze pruge, funkcionisanje regionalne kanalizacije i izazvali ekološku katastrofu jer je neizvesno je šta će se desiti posle narednih obilnijih padavina – stoji u objašnjenju.


Dodaje se da jse na pomenutoj deonici izvode radovi na spoljnom uređenju uz prugu Beograd-Budimpešta koji su trenutno obustavljeni dok se ne reši ovaj urgentni problem.

Procenjena vrednost posla je 89 miliona dinara, a detalje nabavke pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.