NavMenu

Na Košutnjaku niče "najmoderniji sportski objekat u Srbiji" - U planu i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.09.2021. 09:12
Komentari
Podeli
Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije (Foto: Zavod za sport i medicinu sporta RS)Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije
Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, predstavlja najmoderniji sportski objekat u državi, saopštavaju iz Zavoda za sport i medicinu sporta.

- Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i stepen usluga na najviši nivo. Dvorana je osmišljena tako da na dnevnom nivou može ugostiti više Nacionalnih sportskih Saveza, koji će moći da obavljaju treninge u zasebnim sportskim salama opremljenim najsavremenijom opremom. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaze se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo i sportsko penjanje - navodi se na sajtu Zavoda.

Svaki od sportova će imati autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou uz korišćenje zajedničkih sadržaja u okviru objekta kao što su zona za relaksaciju, centralna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom, kao i prostor za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

U narednom periodu je predviđena i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, uključujući i obnovu laboratorije za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu.

- Namera je da Zavod, kao kompleks i jedinstvena zona vrhunskog sporta u Srbiji, pored posvećenosti stručnjaka koji obavljaju preglede i vrše testiranje profesionalnih sportista i svojim objektima zadovolji svetske standarde. Multifunkcionalna dvorana se gradi u skladu sa svim ekološkim standardima a ono po čemu se izdvaja svojom estetikom jeste zeleni krov, prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom i pogledom na Beograd. Verujemo da će po završetku izgradnje njenu vrednost i značaj prepoznati i građani i kao takvu je sačuvati za generacije koje dolaze - gospodin Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

A1 Srbija preuzima kompaniju Conexio Metro

Kompanija A1 Srbija je najavila preuzimanje 100% udela kompanije Conexio Metro. Zaključak transakcije zavisi od odobrenja relevantnih nadležnih organa. Ovim preuzimanjem A1 Srbija će steći 300 kilometara optičkih kablova, što će omogućiti pristup više od 42.000 domaćinstava, pretežno na Novom Beogradu, saopštavaju iz kompanije. Cilj A1 Srbije je da do 2025. godine počne sa pružanjem usluga na sopstvenoj optičkoj mreži, a ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.