NavMenu

Otvoren Javni poziv za učešće u Programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.08.2021. 10:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / bertholdbrodersen)Ilustracija
Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Javni poziv za učešće u Programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u 2021. godini.

Kako je navedeno na sajtu RAS, Program je višegodišnji i usmeren je na jačanje poslovnih kapaciteta domaćih privrednih društava kako bi postali dobavljači velikih multinacionalnih kompanija ili proširili postojeću saradnju sa njima.

Namenjen je proizvođačima u sektorima automobilske industrije, uređaja i komponenti za automobilsku industriju (plastika, guma, mašine i oprema), obrade metala, potom proizvođačima mašina i opreme za druge namene, sektoru gume i plastike, proizvođačima kućnih aparata i delova kućnih aparata, kao i sektoru električnih i elektronskih sistema i elemenata električnih i elektronskih sistema.

Za učešće u Programu mogu se prijaviti privredna društva registrovana u Srbiji koja ispunjavaju ili mogu ispuniti uslove za uključenje u lanac dobavljača MNK, kao i ona privredna društva koja se već nalaze na listi dobavljača multinacionalnih kompanija i aktivni su dobavljači, dodaje se. Ukupan budžet programa iznosi 230.000.000 dinara.

Pojašnjava se da su obezbeđena bespovratna sredstva za kupovinu i instalaciju industrijskih robota ili opreme neophodne za automatizaciju, digitalizaciju ili optimizovanje proizvodnih procesa. Takođe, sredstva mogu biti opredeljena za adaptaciju proizvodnih hala, kupovinu i instalaciju autonomnih robota sa sposobnošću učenja i kobota, izradu i implementaciju softverskih rešenja u cilju optimizacije postojećih proizvodnih procesa, opremu za međufaznu kontrolu kvaliteta i kvaliteta gotovih proizvoda, kao i za konsultantsku podršku za optimizaciju proizvodnih procesa, za uvođenje ili unapređenje korporativnog upravljanja i za sertifikaciju sistema kvaliteta prema zahtevima specifičnih industrijskih standarda.


Sve informacije o Programu i prijavi možete pronaći OVDE ili nas možete kontaktirati za dodatne informacije na dobavljaci@ras.gov.rs .

Poziv je otvoren do 26. oktobra 2021. godine.

Od pokretanja ovog programa 2019. godine, ovo je četvrti javni poziv, a do sada kroz tri poziva je ukupno 39 korisnika, odnosno domaćih privrednih društava kojima su odobrene mere intervencije i odlučeno o dodeli sredstava podrške, podećaju iz RAS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.