NavMenu

Etihad gradi postrojenje za konverziju putničkih Boeinga 777ER u teretne avione

Izvor: aviopress.rs Četvrtak, 26.08.2021. 18:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)Ilustracija
Podružnica Etihad Aviation Grupe, Etihad Engineering, započela je strateško partnerstvo sa firmom Israel Aerospace Industries (IAI) koja se bavi konverzijom putničkih aviona u teretne. Dve strane su dogovorile izgradnju zajedničkog postrojenja za konverziju putničkih Boeinga 777ER u teretne avione koji će se nalaziti na aerodromu Abu Dabi. Detalji o novom objektu još nisu poznati, ali su zvaničnici dve firme saopštili da će postrojenje u sklopu Etihad Engineeringa imati dve proizvodne trake.

- Boeing 777-300ERSF nije samo izuzetno privlačan kupcima, već je i tehnološki napredak, s obzirom na to da je prvi u svojoj kategoriji koji nudi opsežna cargo rešenja. Ne samo da vidimo potražnju, već je posmatramo i kao zelenije, isplativije, visoko inovativno rešenje za avio-kompanije - izjavio je izvršni direktor Etihad Aviation Grupe Tony Douglas.

Israel Aerospace Industries se bavi konverzijom putničkih Boeinga 777 u teretne avione od 2019. godine kada je započeo saradnju sa lizing kućom GECAS. Kompanija je trenutno fokusirana na Boeingove modele B737, B747 i B767 dok bi licencu za B777 trebala da dobije 2023. godine. IAI je nedavno ušao u partnerstvo sa Ethiopian Airwaysom sa kojim će graditi centar za konverziju Boeinga 767 u Adis Abebi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.