NavMenu

Gradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin počinje pre kraja godine?

Izvor: RTS Utorak, 24.08.2021. 14:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pre kraja godine početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina, i dodao da je to samo jedan od brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Srbiji.

- Radimo sedam auto-puteva i brzih saobraćajnica, biće ih 10 do kraja godine, a ukupno 15. To znači da je Srbija potpuno ispresecana novim arterijama i venama rekao je Vučić.

Ponovio je da su u toku radovi na deonici auto-puta Kuzmin-Sremska Rača, od 19,5 kilometara, gde se uveliko radi Most na Savi, a Srbija će, kaže, raditi i deonicu do Bijeljine, kao pomoć RS.

- Radimo Fruškogorski koridor, Novi Sad-Ruma, uskoro će krenuti sa postavljanjem šipova pred Iriški tunel. Gradi se i Ruma-Šabac, a počinje za meces-dva i gradnja brze saobraćajnice od Loznice ka Šapcu - rekao je Vučić.

Radi se obilaznica oko Beograda, put Valjevo-Lajkovac, Preljina-Požega, Moravski koridor dug 107 kilometara.

Radiće se brza saobraćajnica ka Požarevcu, obnavlja se kompletna Dunavska magistarala do Kladova.

Radi se, dodao je, projekat za put Požega - Kotroman, a veruje da će do kraja godine biti potpisan ugovor za deonicu autoputa do Duge poljane i crnogorske granice, od 107 kilometara.

- Rade se obilaznice oko Užica, Požege, Gornjeg Milanovca.. kopamo tunel ispod Kadinjače. Radimo projekat 'severne horizontale' od Bačkog brega, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srborbana, Bečeja do Kikinde. Radiće se 'Vožd Karađorđe', za mesec dana počinjemo da gradimo auto-put Niš-Pločnik - nabrojao je predsednik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.