NavMenu

Bitkoin 50.000 USD - Najviši nivo u više od tri meseca

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 23.08.2021. 08:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MichaelWuensch)Ilustracija
Bitkoin je nastavio trend oporavka dostigavši vrednost od 50.000 USD u nedelju uveče oko 22.40 po istočnoameričkom vremenu, prema podacima CoinDeska.

To je najveća vrednost vodeće svetske kriptovalute u poslednjih više od tri meseca, prenosi CNBC.

Ovaj digitalni novčić je u aprilu zabeležio istorijski maksimum od preko 64.000 USD, ali je junu i julu usledila njegova velika rasprodaja i sunovrat cene, koja je pala čak ispod 30.000 USD. Tome je u velikoj meri doprinela pooštrena regulativa kineskih vlast, koja je dovela do prestanka rudarenja bitkoina u Kini i preseljenja te aktivnosti u druge zemlje.

Međutim, sredinom jula je počeo kontinuirani oporavak kripto tržišta.

U poslednjih nekoliko dana, pozitivan uticaj na kretanje cena digitalnog novca imale su dve važne najave. Naime, jedna od vodećih trgovinskih kripto platforrmi, Coinbase, saopštila je prošle nedelje da će kupiti kriptovalute u vrednosti 500 mil USD i da će 10% svoje dobiti izdvojiti za portfolio kripto imovine.

Takođe, kompanija za onlajn plaćanja PayPal izvestila je da će pokrenuti novu uslugu u Velikoj Britaniji kako bi omogućiti ljudima da kupuju, čuvaju i prodaju digitalne valute.

U međuvremenu, i drugi digitalni novčići beleže rast vrednosti. Eter se trgovao u noćas u usponu od oko 2% na 3.302,59 USD.

Vrednost čitavog kripto tržišta je u nedelju premašila 2,14 biliona USD, prema podacima sa portala Coinmarketcap.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.