NavMenu

Matić: Do oporavka turizma potrebno još godinu dana

Izvor: Beta Subota, 21.08.2021. 09:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bbernard/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će za oporavak prihoda od turizma biti potrebna još jedna godina, ali da ovogodišnji podaci ukazuju da je sektor na dobrom putu.

Matić je gostujući na RTS-u navela da se strani turisti vraćaju, da Srbija beleži skok deviznog priliva od turizma od 33% međugodišnje i da je on za sada dostigao 650 mil EUR.

- Mi smo sada na 50% (2019. godine), tu govorim o podacima za prvih šest meseci, još nemamo statistiku za poslednja dva meseca, koji su bili udarni... Nama su i septembar i (zima) tradicionalno dobri, a u zavisnosti od suituacije, mi možemo da ostvarimo 70% rezultata naše rekordne godine - navela je Matić.


Ona je dodala i da je registrovano 4,6 miliona noćenja stranih turista, kao i da se beleži rast broja domaćih turista za 45%.Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.05.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

EPS priprema rekonstrukciju Vlasinskih hidroelektrana - Radni vek duži za 40 godina, sistem jači za oko 8 MW

AD Elektroprivreda Srbije podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine Zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta rekonstrukcije proizvodnih agregata i prateće opreme za Vlasinske hidroelektrane. Predmet projekta jeste rekonstrukcija proizvodnih agregata, pratećih i pomoćnih elektromašinskih sistema agregata i elektrane, hidromehanička oprema i oprema upravljanja na objektima Vlasinskih elektrana: HE

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.