NavMenu

Erste banka prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu

Izvor: Dnevnik Petak, 20.08.2021. 16:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sinisa Botas/shutterstock.com)Ilustracija
Erste banka je saopštila da je započela postupak prodaje Fabrike vode u Zrenjaninu, kako bi bila namirena dospela potraživanja. U odgovoru dostavljenom medijima se navodi da je jedan od motiva Erste banke, prilikom odobravanja investicionog kredita za finansiranje postrojenja za preradu vode, bio da građani Zrenjanina dobiju ispravnu pijaću vodu.

- Tokom prethodnih godina, kao jedna od zainteresovanih strana, aktivno smo učestvovali u svim razgovorima i pregovorima, pokušavajući da uradimo sve što je u našoj moći da fabrika vode ispuni svoju namenu. Nažalost, kako bismo zaštitili svoju investiciju, na kraju smo morali da, u skladu sa Zakonom o založnom pravu nad pokretnim stvarima i pravima upisanim u registar, otpočnemo postupak namirenja dužnika Fabrike vode u Zrenjaninu - kažu u Erste banci, uz napomenu da je o tome poslat i zvaničan dopis 20. jula ove godine.

Erste banka navodi da dospelo potraživanje želi da namiri prodajom fabrike kao celine, poštujući važeće propise koji definišu naplatu dospelih potraživanja.

- Nadamo se da će se tokom sprovođenja ovog postupka pojaviti kupac koji će fabriku pokrenuti i omogućiti isporuku hemijski i bakteriološki ispravne vode svim Zrenjanincima - dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je krajem jula objavio da je raskinut ugovor između Grada Zrenjanina i preduzeća Fabrika vode, i to krivicom investitora, jer nije ispunio ni jedan od uslova propisanih ugovorom iz 2015. i sporazumom iz ove godine. Salapura je precizirao da je ugovor sa Fabrikom vode raskinut na osnovu odredaba osnovnog ugovora i sporazuma između investitora i JKP Vodovod i kanalizacija iz januara ove godine.

- Sporazum je predvideo da se, ukoliko Fabrika vode ne ispuni sve ugovorne obaveze, ugovor raskida krivicom izvršioca i nikakva dodatna obaveštenja od strane naručioca usluge nisu potrebna. Investitor nije ispunio nijednu stavku iz ugovora, pa su time ispunjeni svi uslovi za raskid ugovora. I mi ugovor smatramo raskinutim i okrećemo se traženju novih rešenja - kazao je Salapura.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.