NavMenu

Beograd na vodi najavljuje milionske prihode i dobit u ovoj godini

Izvor: eKapija Sreda, 18.08.2021. 12:57
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd na vodi/Predrag Vučković)
Prihodi kompanije Beograd na vodi u 2021. godini iznosiće više od 140 mil EUR, a očekivana dobit je preko 25 mil EUR, saopštila je ta kompanija.

- Osnovni prihod društva Beograd na vodi d.o.o. dolazi od prodaje nekretnina, koja već godinama unazad odlično napreduje. Nedavno je prodat 3.000. stan, a trenutno je u toku izgradnja devet projekata sa više od 2.000 stambenih jedinica - stoji u saopštenju.

Kada je reč o prihodima za 2020. godinu, koji su manji u odnosu na 2018. i 2019. godinu, kompanija ističe da treba imati u vidu da je u 2020. godini završen jedan objekat, BW Magnolia, sa 110 stanova.

- U 2018. i 2019. godini ostvaren je veći ukupan prihod od preko 170 mil EUR po osnovu završena tri značajno veća objekta - BW Residences, BW Vista i BW Parkview, sa ukupno 878 stanova. Dakle, reč je o dinamici radova koja je unapred isplanirana i koja već godinama unazad teče po planu. Prihodi od prodaje nekretnina razlikuju se po godinama i zavise od faza projekata, odnosno od trenutka kada su objekti završeni i predati - navode iz Beograda na vodi.

Dodaju da u tekućoj godini kompanija završava tri objekta sa više od 600 stambenih jedinica, te da se predviđa da će samo za ovu godinu ostvariti prihode veće od 140 mil EUR, odnosno dobit od preko 25 miliona, a kao glavni generatori prihoda od 2022. pa nadalje naznačeni su projekti Kula Beograd i Galerija.


- Prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu, ukupna poslovna imovina za sve tri kompanije - Beograd na vodi d.o.o, BW Kula d.o.o. i BW Galerija d.o.o. - iznosi više od 700 mil EUR i ona je samo u 2020. godini uvećana za skoro 200 mil EUR - kažu u Beogradu na vodi dodajući da "finansijski izveštaji kompanije jasno pokazuju pozitivnu razliku od preko 11 mil EUR od početka projekta".

Zaključuju da je poslovni plan kompanije pre svega razvojni, te da se sva slobodna sredstva, odnosno neraspoređena dobit, ulažu u dalji razvoj projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.