NavMenu

Najavljena prodaja 100% akcija Valjaonice bakra Sevojno - Početna cena 12,7 mil EUR

Izvor: Glas zapadne Srbije Ponedeljak, 16.08.2021. 14:32
Komentari
Podeli
Privredno društvo Kappa star limited iz Nikozije na Kipru objavilo je kao založni poverilac stoprocentrnu prodaju akcija akcionarskog društva Valjaonice brakra Sevojno, preneo je Glas zapadne Srbije.

Potraživanje je obezbeđeno zalogom prvog reda na svih 643.356 akcija Valjaonice koje su u vlasništvu kompanije East point metals limited, takođe sa Kipra.

Predmetna zaloga upisana je u Centralnom registru hartija od vrednosti u Beogradu.

Prodaja će da bude sprovedena javnim nadmetanjem, 20. avgusta ove godine u 11 sati u Beogradu, od strane komisije za javno nadmetanje koju će činiti beogradski advokat Ilija Dražić i još dva člana iz njegove advokatske kancelarije koje on odredi.

Početna cena na nadmetanju biće 12,7 mil EUR, što je iznos procenjene vrednosti kapitala AD Valjaonice. Licitacioni korak na javnom nadmetanju je 100.000 EUR, a prihvatanje cene vrši se podizanjem kartice. Nadmetanje se smatra završenim kada nijedan učesnik ne prihvati naredni licitacioni korak, a za najpovoljnijeg ponuđača se proglašava učesnik koji je prvi prihvatio kupoprodajnu cenu iz prethodnog licitacionog koraka.


Učesnici u nadmetanju dužni su da prethodno uplate depozit od dva miliona evra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.10.2023.  |  Finansije

Država povećala mesečne naknade za program Moja prva plata

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", povećavši mesečnu novčanu naknadu mladima u okviru ovog programa. Prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem će umesto doasadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara. Uredba stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, a korisnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.