NavMenu

Broj turista u Kotoru premašio rekorde iz 2019. - Podaci sa Bookinga pokazuju da u gradu nema slobodnih smeštajnih jedinica

Izvor: Mina Petak, 13.08.2021. 11:43
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Markfo)
U Kotoru trenutno boravi 10,25 hiljada prijavljenih gostiju, što je tri odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, saopštio je direktor lokalne Turističke organizacije (TO), Jovan Ristić.

- Od tih 10,25 hiljada, oko 1,37 hiljada turista boravi u hotelskom smeštaju, dok je oko 8,56 hiljada u privatnom. Ostali turisti borave u kampovima - rekao je Ristić agenciji Mediabiro.

On je naveo da su rezultati takvi da su premašili sva njihova očekivanja i u ovom trenutku su i više nego zadovoljni. Što se tiče posećenosti, informacije sa booking-a govore da Kotoru nije bilo slobodne smještajne jedinice.

Dominiraju, kazao je Ristić, gosti iz Srbije kojih je bilo nešto malo manje od 35%.

- Iza njih su gosti iz Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, i nešto gostiju iz Zapadne Evrope. Mislim da će na narednom presjeku biti povećan broj gostiju iz Zapadne Evrope. To je vidljivo na osnovu informancija koje se dobijaju sa infopunktova - rekao je Ristić.

Ohrabrujuće su i informacije za naredni period, koje dobijaju od izdavaoca smještaja.

- Možemo očekivati da se ovaj pozitivan trend nastavi i da u narednom periodu budemo iznad onoga što smo imali 2019. godine. Naravno, uz oprez zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Nadamo se da će avgust premašiti ona očekivanja koja su na početku sezone bila objelodanjena od strane NTO, restornog ministrastva i svih nas - kazao je Ristić.

On je dodao da će se sve sumirati na kraju sezone te da su sadašnji pokazatelji jako dobri.

Prema njegovim rečima, za avgust je planirano dosta manifestacija koje su morale da se odlože zbog pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

- Mi smo se potrudili da sve manifestacije najavimo i pripremimo. Mnoge smo i održali do sada. Međutim, uz svu želju i dobru volju ipak smo morali da, u koordinaciji sa resornim ministarstvima odlučimo da do 20. avgusta sve manifestacije budu odložene. Tu su dvije najvažnije manifestacije - Ljetnji karneval i Bokeljska noć - rekao je Ristić.

On smatra da je bilo bolje odustati od organizacije bilo kakvih manifestacija koje okupljaju desetine hiljada ljudi i koje je teško iskontrolisati.

- Možda je bolje ne ulaziti u rizik da nakon toga imamo širenje epidemije i da ugrozimo postsezonu za koju imamo dobre najave - zaključio je Ristić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Agro

Ministarka: Odluka o zatvaranju Mitrosa nije konačna

Kompanija Mitros u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje je radnike i javnost obavestila da će obustaviti proizvodnju. Odluka je doneta nakon detaljne analize, a tačan datum biće naknadno utvrđen, saopštava kompanija. U Sindikatu kažu da im je rečeno da će sva prava oko 500 zaposlenih biti ispoštovana. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručuje da odluka o zatvaranju nije konačna, prenosi Danas. Ministarka poljoprivrede

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.