NavMenu

Zlatni vaterpolisti konačno dobijaju obećane bazene? - Vučić opet najavio pomoć za gradnju Nacionalnog centra za vodene sportove u Vrnjačkoj Banji, završetak moguć već ove godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.08.2021. 13:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIstvan/shutterstock.com)Ilustracija
Dugo najavljivani Projekat Nacionalnog vaterpolo trenažnog centra u Vrnjačkoj Banji mogao bi biti završen tokom ove ili sledeće godine, ali pod novim nazivom Nacionalni centar vodenih sportova, otkrio je za eKapiju predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Kako je naveo, kompletno je urađena prva faza projekta ugradnje tri bazena i puštanja u rad bazenske opreme. Vrednost radova prve faze iznosila je 180 miliona dinara, a finansijska sredstva su obezbeđena zajedničkim učestvovanjem Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave Vrnjačka Banja.

Druga faza radova obuhvata pokrivanje bazena solarnim panelima, klimatizaciju objekta, izgradnju svlačionice, za koju nedostaje 400 miliona dinara.

- Druga faza podrazumeva pokrivanje sva tri bazena, od kojih su dva namenjena za vaterpolo i vodene sportove, a treći bazen je predviđen kao dečiji bazen za obuku dece neplivača. Prema projektnoj dokumentaciji, za završetak druge faze i puštanja u rad trenažnog centra vodenih sportova potrebno je oko 400 miliona dinara. U te poslove spadaju, pokrivanje bazena solarnim panelima, klimatizacija, grejanje, svlačionice, tribine, i ostala bazenska aparatura - rekao je Đurović.

Deo finansijskih sredstva za sprovođenje druge faze radova već je obezbeđen, ali je zbog situacije sa koronavirusom došlo do zastoja. Prema rečima Đurovića, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem postignut je dogovor o konačnoj realizaciji projekta.

- Radovi su bili u planu da se nastave 2020. godine, deo sredstava već je obezbeđen, ali zbog situacije sa kovidom ti sposlovi su odloženi, i u razgovoru sa predsednikom Vučićem od pre 2-3 meseca, dogovoreno je da Vlada Srbije finansijski pomogne završetak ovog veoma bitnog i značajnog objekta za našu naciju - kazao je on.

Tokom ove ili naredne godine očekuje se konačni završetak objekta koji će nakon toga dobiti novi naziv.

- Sam objekat po završetku svih radova dobiće naziv Nacionalni centar vodenih sportova. Čvrsto verujemo da ćemo ovaj projekat tokom 2021/22 završiti uspešno - zaključio je u razgovoru za eKapiju predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Nikola Ignjatović



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.