NavMenu

Firma Petra Matijevića kupila zrenjaninski Radijator - 414 miliona dinara plaćeno za 22 objekta na 2 hektara građevinskog zemljišta kod Beograda

Izvor: Beta Sreda, 11.08.2021. 15:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)Ilustracija
Zrenjaninska fabrika Radijator AD prodata je novosadskoj firmi Mat real Estate u vlasništvu Petra Matijevića po ceni od 414,8 miliona dinara pre dva meseca, a od juče fabriku je preuzeo i zvanično novi vlasnik, preneo je dnevni list Danas. Kako se navodi, novosadska firma bila je jedini ponuđač na poslednjoj prodaji, a od 2019. pokušano je više puta da se nekada prepoznatljiva livnica proda.

Akcionarsko društvo za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva u stečaju je duže od četiri godine, a nakon nekoliko neuspelih predloga reorganizacije odlučeno je da se proda kako bi se namirili poverioci.

- Prodaja je okončana i 'Radijator' je prodat kao pravno lice. Kupac je Mat Real Estate iz Novog Sada i bio je jedini ponuđač na javnom nadmetanju koje je održano 10. juna ove godine. Kupljen je po početnoj ceni - potvrdio je za Danas stečajni upravnik "Radijatora" Aleksandar Lakić.

Rešenje o prodaji postalo je pravosnažno 9. avgusta. Inače, imovina "Radijatora" procenjena je na više od dve milijarde dinara, ali je na trećoj prodaji vlasnika dobila za pet puta manji iznos.

Prvi pokušaj prodaje organizovan je 2019. i tada je prodat samo poslovni prostor fabrike na Vračaru, za 19 miliona dinara.

Naredna prodaja organizovana je 2020. godine, po početnoj ceni od oko milijardu dinara, što je bila polovina procenjene vrednosti ovog stečajnog dužnika, ali nije bilo zaintereosvanih kupaca.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni prema Beogradu, ima 22 objekta i dvorište, sve to na preko dva hektara gradskog građevinskog zemljišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.