NavMenu

Udruženje OIE Srbije organizuje prvu veliku konferenciju o obnovljivim izvorima energije (VIDEO)

Izvor: eKapija Sreda, 11.08.2021. 14:11
Komentari
Podeli
(Foto: Udruženje OIE Srbija)
Prva konferencija u organizaciji Udruženja Obnovljivi izvori energije biće održana 15. septembra u hotelu Metropol, saopštilo je ovo udruženje.

Konferencija se organizuje uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike, a biće organizovana kao serijal panel diskucija posvećenih najvažnijim temama poput energetske tranzicije u Srbiji i regionu, dostignutim rezultatima do 2020. godine i ciljevima za 2030. i 2040. godinu, novim investicijama i tehnologijama, integrisanju obnovljivih izvora energije u tržište električne energije, uvođenju aukcijskog premijskog modela, kao i svim izazovima i preprekama koje energetskih tranzicioni proces donosi.

Osim standardnih energetskih i investicionih tema, konferencija će biti prilika za promociju Zelene ženske mreže, kao internog tela OIE Srbija formiranog sa ciljem da podstakne inkluzivnost i rodnu ravnopravnost u industriji zelene energije, kao i za promociju mladih kojih se bave obnovljivim izvorima energije.

Osim zvaničnika Ministarstva rudarstva i energetike i Evropske banke za obnovu i razvoj, učešče na konferenciji su potvrdili najviši zvaničnici organizacije WindEurope, Energetske zajednice, zvaničnici pokrajinskih institucija i javnih preduzeća, predstavnici najvećih investitora u Srbiji i regionu, konsultanti, bankari i advokati.


Detaljan program konferencije pod radnim nazivom "OIE Srbija 2021" biće dostupan u narednom period na sajtu www.oie.rs i društvenim mrežama.

Namera Udruženja je da konferencija postane godišnje, tradicionalno, nacionalno i regionalno okupljanje najvažnijih učesnika u industriji zelene energije, ističe se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co planira investiciju u CT Parku u Novom Sadu - Najavljeno 500 radnih mesta i fabrika od 14.000 kvadrata

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić za Dnevnik je rekao da kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd planira da investira u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. - Nakon više meseci pregovora uspeli smo da dobijemo još jednu veliku investiciju koja donosi 500 radnih mesta - fabriku renomirane kineske kompanije Jiangsu Lianbo Precision Technology Co. ltd koja će se prostirati u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.