NavMenu

Preporuka vinarije Aleksandrović - Koja bi vina trebalo da biramo tokom leta?

Izvor: Promo Četvrtak, 12.08.2021. 13:09
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / GrandStudio)
Vinoljupci će reći da je za čašu dobrog vina uvek pravo vreme, da ono nije ograničeno ni satima, ni godišnjim dobima. Uživanje u beloj, crvenoj ili roze varijanti stvar je afiniteta i, naravno, izbora hrane. Ipak, ne možemo a da se ne osvrnemo na trendove koji su prisutni i koji nam u ovim letnjim danima poručuju kako da dodatno uživamo.

Iz čuvene vinarije Aleksandrović stižu preporuke koja su to idealna vina u različitim prilikama tokom vrelih dana i toplih noći.


Idealan spoj - belo vino i morska riba

- Zahvaljujući odličnom mikroklimatu i poziciji vinograda koji su okruženi planinama Rudnik, Bukulja i Venčac, naša bela vina imaju veoma lep balans i izuzetnu svežinu te se odlično uparuju sa morskom ribom. Ako bismo morali da izdvojimo neka od belih vina, to bi svakako bili Trijumf Selection i Trijumf Gold, vina koja nastaju posebnom tehnologijom, a u kojima dominira sorta Sauvignon Blanc (sovinjon beli). Vina krasi izuzetna aromatika, puno i kremasto telo i dugi aftertaste - kažu iz vinarije za eKapiju.

Trijumf Selection i Trijumf GoldTrijumf Selection i Trijumf Gold



Slatka vina uz poslastice

Vinarija Aleksandrović u portfoliju ima jedno poluslatko i jedno slatko vino.

- Euforija je poluslatko vino i nastala je od sorte muskat hamburg, te je krase izuzetno fini tonovi ruže i ratluka, pa bismo je preporučili uz sladolede i ledene kolače, pogotovo one na bazi crvenog voća. Za neke kremastije dezerte, na bazi vanile ili šećernog sirupa (baklave i slično), idealan par je Trijumf Late Harvest, kasna berba traminca koji će vas očarati slašću i elegancijom.

Euforija i Trijumf Late HarvestEuforija i Trijumf Late Harvest


Bez dileme - prokupac za večernje osveženje

Na pitanje koje osvežavajuće crveno vino bi bilo idealno za noćne sate ili večeru, iz vinarije poručuju da nema puno dileme:

- Naš Prokupac (Kameničarka), koji slobodno možete blago rashladiti, siguran je izbor za letnje večeri i malo više temperature. Veoma elegantno vino, srednjeg tela, koje krase suptilne voćne arome sa blagim dodirom vanile i slatkih začina. Veoma sočno, mekano i zaokruženo vino.

Prokupac i Trijumf RoseProkupac i Trijumf Rose


Koji je penušavac hit leta?

Penušavac je neizostavan deo proslava, ali nije retkost da se u njemu uživa i svakodnevno, kada želite da unesete dašak elegancije u dan. Vinarija Aleksandrović u portfoliju ima tri penušavca, ali kada govorimo o letnjim mesecima, preporuka je uvek Trijumf Rose.

- Penušavac koji, kao i druga dva, nastaje tradicionalnom šampanjskom metodom, a krase ga svežina, prelepe voćne note jagoda i malina, elegancija i prefinjenost. Apsolutni hit leta - poručuju iz vinarije Aleksandrović.


Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.